Aktywne Wpisy
pierwszynawenus +357
Właśnie ogarnąłem, że dzieciaki we wczesnej podstawówce nie potrafią już używać Windowsa. Nie wiedzą co to są pliki i foldery, nie umieją instalować programów, niektóre nawet mają problem z obsługą myszki. Ogarniają tylko świetnie urządzenia z dotykowym ekranem - smartfony i tablety.
mam_spanko +4
Znam się z różową pół roku, ona wzięła mieszkanie na kredyt i chce żebyśmy razem zamieszkali.
Moje pytanie jest takie: Czy zasadne jest żebym podpisał z nią umowę najmu? Czy wystarczy ustalenie słowne kto ile płaci
Co prawda kochamy się i nie myślimy o rozstaniu, a raczej snujemy wspólną przyszłość no ale jednak jestem ciekawy co by zrobił wykopek
#zwiazki #logikarozowychpaskow
Moje pytanie jest takie: Czy zasadne jest żebym podpisał z nią umowę najmu? Czy wystarczy ustalenie słowne kto ile płaci
Co prawda kochamy się i nie myślimy o rozstaniu, a raczej snujemy wspólną przyszłość no ale jednak jestem ciekawy co by zrobił wykopek
#zwiazki #logikarozowychpaskow
#ciekawostki #fotografia #selfie
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@Harmonia
@Mis_Kudlacz
Kąt widzenia najbardziej zbliżony ludzkim oczom to 40-50mm dla małego obrazka.
Najbardziej schlebiająca perspektywa to coś koło 85-100mm.
@MaNiEk1: Mam aktualnie s6 i s4. Gdybym pokazał róznicę zdjęcia przednim aparatem to wyjdzie mniej więcej tak j/w. 2 inne ryje. Jeden podłuzny kartofel a drugie zblizone do tego lustrzanego.
Akurat dla ff najnaturalniej twarz wygląda na 50. Poniżej robi się kulfon, powyżej masz ludka south park.
Portrety na 200 ło kurła. Chyba jak cale ciało, ewentualnie w akcji z boku czy coś. Nigdy z przodu.
@panzerschokolade co xD
To juz raczej dzialo czolgu, a nie teleobiektyw ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nawet 105 - nie bez powodu są tak popularne. Ba! 135 2.8 jest genialna w portrecie. Osobiście 75% portretów robię w okolicach 100mm.
Jakby ktoś się zastanawiał jak to się przekłada na odległość aparatu od twarzy to:
22 mm - 31 cm
35 mm - 49 cm
50 mm - 70 cm
70 mm - 97 cm
90 mm - 1,25 m
120 mm - 1,67 m
150 mm - 2,09 m
200 mm - 2,78 m
Na co dzień podchodzimy do nieznajomych na odległość 1,2 - 3,6 m a do znajomych 45