Aktywne Wpisy
Ataxia +80
Ten mityczny gracz pc z podłączonym kompem i wygodnie grający na kanapie to jest jedna z legend, nikt nigdy nie widział, bo każdy po podłączeniu raz ma dość, się tyle narobić musiał. Mityczne podłączanie PC pod tv następuje mniej więcej w wieku 13 lat, gdy starzy wychodzą do wujków, jarasz się, odpinasz, nigdy nie powtarzasz.
Chwale się że jestem tym mitycznym graczem pc który gra na padzie w salonie - gdzie odebrać
Zacząłem studia magisterskie też na Filologii Angielskiej, ale mój plan sprawia że nie mam za bardzo kiedy pracować jako lektor a i naukę niemieckiego ciężko wcisnąć, a docelowo chcę się wyprowadzić do Berlina za jakiś czas. Co lepiej zrobić?
Co zrobić?
Na twoim miejscu poszedłbym po prostu na studia do Berlina, ewentualnie zmieniłbym studia na takie które dają bardziej konkretny zawód. Co z tego ze będziesz dobrze znał niemiecki
Ja studiowałem 7 lat temu (automatykę), byłem rok na Erasmusie właśnie w Berlinie na TU. Teraz już jestem nie w temacie.
Po prostu idź na rekrutacje na studia drugiego stopnia. Licencjat anglistyki z polskiego uniwerku powinni zaakceptować, nie słyszałem by ktoś miał z tym problemy. Na szybko znalazłem taką listę studiów na Freie Universitat po angielsku:
https://www.fu-berlin.de/en/studium/studienangebot/english/index.html
English studies: literature, language, culture chyba się dla ciebie nada :) Na