Wpis z mikrobloga

@MG78: Tyle tu składników ze ciężko wywnioskować co to będzie... chorizo, szybka permenska, oliwki, kapary, bazylia, tuńczyk, orzechy włoskie, boczek, dziki łosoś, jakiś biały ser chyba z kminkiem.

Tyle składników, tyle możliwości... co to będzie?
  • Odpowiedz
@MG78:
-posmaruj chleb masełem.
-połóż na chleb z masełem szynkę
-na szynkę połóż oliwkę.
Smacznego
Nazwij kanapkę z szynką dziwną nazwą i mów że to przysmak z Wenecji. (°°
  • Odpowiedz
@MrPickles: Tak :) sporo było roboty bo jest przepis główny + 7 pobocznych. Wszystkiego nie ma na zdjęciu :D
@Nosradamo: Salami Spianata - pikantne salami z Kalabrii, jest wspaniałe :D
  • Odpowiedz
@Mrocb: To samo można powiedzieć o tapas, pintxos, pa amb oli, smørrebrød, bruschetta i innych przekąskach z różnych krajów. Każdy kraj ma jakieś swoje dania i nie będą przecież ich nazywać „kanapka” tylko dlatego, ze jest tam kromka chleba.

Wystarczy nie być ignorantem ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
@Asteroida: Co to w ogóle za argument? Co innego jak jest to nasz polski rosół czy żurek, co innego jak jest to miso, ramen, gazpacho, arroz brut.

Nie można być otwartym na kuchnię świata, nazywając dania tak jak nazywają się w kraju pochodzenia, czy mamy nazywać po swojemu "kanapka", "zupa" "smażony ryż" (na paellę)?

Nie popadajmy w paranoję.
  • Odpowiedz