Ile mam sobie zabrac pieniedzy na 7 dni w #chorwacja ?
Tak mniej wiecej xD wyjazd raczej budzetowy a w apartamencie mam kuchnie wiec sama sobie przygotuje jedzonko, ze 2 obiady w jakiejs knajpie bez alkoholu bo nie pijam, kilka deserów, jakies drobne pamiatki typu pocztowka albo magnesy.
@Shyvana w Zadarze jest drogo, jeszcze dwa lata temu na wyspie 3k wystarczyło mi na dwie osoby na 2 tygodnie i to było ciu więcej niż budżetowo ale z tego co słyszałem od znajomych i z artykułów to w tym roku jest taka drozyzna że ja osobiście zrezygnowałem z Chorwacji. Zresztą ostatnio oglądałem film goscia "bez planu" na YT i jak szybko przyjechał do Chorwacji na wakacje tak spędził tam 3
@Shyvana: Bierz żarcie w samochód, jak jedziesz autem, bo ceny tak gdzieś od 2016-2017 są kosmiczne za żywność i w ogóle za wszystko. Jeśli nocleg i jazdę autem masz już skalkulowaną i pozostaje kwestia "kieszonkowego".... to
trudno powiedzieć, zależy od priorytetów i nastawienia do odpoczynku. Na dwie skromne kolacje dla dwojga weź po 2x250 kun (jak ma być wypas to licz 2x500) Jakaś kanapka z tuńczykiem/ hamburger na plaży, czy
@Shyvana: Wiesz, jak masz taką odległość, ze dojdziesz do Lidla (szkoda, że nie masz samochodu) to i 500 zł na tydzień na osobę wystarczy... Pytanie na czym Ci zależy. Ja na wakacjach intensywnie zwiedzam i mi nie przeszkadza, że sobie na szybko ugotuję makaron z sosem taki jak w domu i wtedy wychodzi mi bardzo tanio.
Jakbym nie zwiedzał, tylko siedział na plaży i się nudził, to bym zaczął pewnie
mam juz oplacony samolot i apartament wiec tylko tak naprawde jedzenie i atrakcje
@Shyvana: No to licz tak z 100-120 kun na głowę na dobę na żywność - to tak po taniości z lidla (makarony, ryż, jakiś kurczak do tego i sos, pieczywo i wędlina na śniadanie) + atrakcje/wejściówki/u----i przelicz już sama - ile wydasz.
Z tanich atrakcji: Kawę warto pić bo nadal tania 8-12 kun w
@DerMitteleuropaer: z mapy wynika ze mam z apartamentu jakies 200m do marketu Tommy :D przegladalam ich gazetki i ceny nawet nawet, nie jakies kosmiczne. Tez bedziemy duzo zwiedzac ( dlatego wybralismy juz chlodniejszy miesiac a nie srodek sezonu), wiec na sniadanie jakies kanapki, jajka, jogurt, na obiad jakis pojemniczek przygotowany i bedzie git, deser moze na miescie i kolacja w domu. Nie mam zamiaru szalec jakos szczegolnie
@Shyvana: zaloz sobie Revoluta, bedziesz mogla na biezaco przelewac sobie hajs majac tylko dostep do internetu. Poszukaj bankomatu na wypadek gdyby sie nie dalo placic karta :)
Tak mniej wiecej xD wyjazd raczej budzetowy a w apartamencie mam kuchnie wiec sama sobie przygotuje jedzonko, ze 2 obiady w jakiejs knajpie bez alkoholu bo nie pijam, kilka deserów, jakies drobne pamiatki typu pocztowka albo magnesy.
7-14 października w miejscowości Zadar
#pytanie #podroze #podrozujzwykopem
1000
Komentarz usunięty przez moderatora
trudno powiedzieć, zależy od priorytetów i nastawienia do odpoczynku. Na dwie skromne kolacje dla dwojga weź po 2x250 kun (jak ma być wypas to licz 2x500) Jakaś kanapka z tuńczykiem/ hamburger na plaży, czy
Jakbym nie zwiedzał, tylko siedział na plaży i się nudził, to bym zaczął pewnie
@Shyvana: No to licz tak z 100-120 kun na głowę na dobę na żywność - to tak po taniości z lidla (makarony, ryż, jakiś kurczak do tego i sos, pieczywo i wędlina na śniadanie) + atrakcje/wejściówki/u----i przelicz już sama - ile wydasz.
Z tanich atrakcji:
Kawę warto pić bo nadal tania 8-12 kun w
Tez bedziemy duzo zwiedzac ( dlatego wybralismy juz chlodniejszy miesiac a nie srodek sezonu), wiec na sniadanie jakies kanapki, jajka, jogurt, na obiad jakis pojemniczek przygotowany i bedzie git, deser moze na miescie i kolacja w domu. Nie mam zamiaru szalec jakos szczegolnie
w każdym razie życzę udanego wypadu :)