@galmok właściwa pozycja jest niezdrowa w sumie...niby się śmiejemy z tych dziur w ziemii w Azji, a to wcale nie takie głupie rozwiązanie bo najbliżej naturalnej fizjologii człowieka...
@galmok: u mnie w robocie pracowników szukają coraz bardziej na wschód i od jakiegoś czasu wisi informacja, żeby papier wrzucać do toalety, a nie do kosza na śmieci.
@Precypitat stołeczki to rzadko spotykana rzecz w toaletach. A tak serio to wystarczy montować niski kibel ale nie, wszyscy muszą sobie kupić taki żeby się siedziało jak na krześle...
@kt13 setki milionów ludzi używa sedesów zamiast dziur w ziemi, w jaki sposób pozycja wpływa na zdrowie? Mam wrażenie że tylko powtarzasz co przeczytałaś w mądrym artykule
@swango wypróżnianie się w kucki jest łatwiejsze i nie przyczynia się do powstawania hemoroidów. I tak czytałam o tym artykuł, a nawet kilka bo na temat srania normalnie prowadzi się badania ;) są nawet o tym książki, może niekoniecznie tylko o robieniu kupy, ale również o tym jak działa nasz układ pokarmowy i jelita. Wśród tych milionów ludzi którzy stają na siedząco częściej odnotowuje się problemy z hemoroidami
źródło: comment_efWl6ZmAphfwWuYQ2nCXyZgwwgwwOlCK.jpg
PobierzByło już kilka takich akcji.
źródło: comment_kJF5OT2Yed4iectQYvCX1QFDEnqwCEsZ.jpg
Pobierzźródło: comment_DYfE2E5zUwarcEnlaZhNFTc9SMKEtx7F.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Nie słyszałem żeby jeszcze komuś to zaszkodziło
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_5rjXLjmAMCvTANLoJ95gznQNP5cPrgj5.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora