Wpis z mikrobloga

@Noxgate a czy tylko ja pamiętam taki serial, chyba o grupie znajomych, był po angielsku i leciał z napisami? szukam go od lat ale nie pamiętam w ogóle fabuły ani czy serio taki istniał ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Noxgate kilka lat temu na imprezie nad morzem spotkałem aktora który grał z Joasia Jablczynska. Był w szoku jak podszedłem i powiedziałem że znam to z serialu a trzy szalone zera :D
@Montago: hm być może pomieszałem ileś różnych seriali, ale dobrze pamiętam taki motyw że chłopak spadł z drzewa/uderzył się/był tam bity?? i to było koło drzewa, i tam było coś z alternatywną rzeczywistością
@diogene:

Zaraz, zaraz, a może to ten w śpiączce z "Odysei" spadł z drzewa...
Nie pamiętam jak doznał wypadku po którym zapadł w śpiączkę , i "obudził" się w innym świecie...
Taaaa... Wchodził gdzieś... Jakaś drabina... Przypominam sobie intro serialu ze sceną jak leci z drabiny opartej o drzewo.
@diogene:

Minęło już prawie z 25 lat, więc mogło się wszystko pomieszać ;)
Ja najpierw nic nie pamiętałem, ale jak napisałeś o tym upadku przy drzewie, coś mi zaczęło się pojawiać przed oczami ;)
I to właśnie było to co w 1 odc.

A pamiętasz bohaterkę o imieniu Medea?
Najładniejsza dziewczyna w serialu, była "laską" tego wodza w mundurze, Marco, którego grał... Ryan Reynolds ;)
I w niej zakochał się ten
Montago - @diogene: 

Minęło już prawie z 25 lat, więc mogło się wszystko pomieszać...
W okolicach 2006 roku pracowałem z dziewczyna której wygląd był strasznie znajomy ale nie potrafiłem umiejscowić tego gdzie mogliśmy sie spotkać. Jak sie później okazało grala w Maszynie zmian (ta mała, najmłodsza blondyneczka) i to z tv ja kojarzyłem. Wtedy juz była na studiach. Pamiętam jak opowiadała m.in. że studia opłaca po części z tantiemow bo za każdym razem ja na tv Polonia opuszczali ten serial na jej konto wpływała jakąś kwota.