Wpis z mikrobloga

Mam laptopa, którego chciałbym wykorzystać jako smart TV i podwiesić za telewizorem.
Czy znajdę jakąś klawiaturę bezprzewodową, która by miała przycisk do odpalania komputera i będzie działała z laptopem? Nie wiem w sumie czy to ma szansę w ogóle zadziałać?

Średnio mi się chce rzeźbić i dorabiać zewnętrznego switcha do odpalania komputera ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#komputery #kiciochpyta
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cysiekw: odpada. Nie dociągnę tam ethernetu w ludzki sposób. To wynajmowane mieszkanie, listwy bez kanałów na kable. A kabel walający się po podłodze to tak średnio. Już bym wolał mieć laptopa na wierzchu po prostu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ArekJ: jedyne co mi przychodzi na myśl jeśli nie fizycznie to wol oraz pewnie się nie da w laptopie bo bios zawsze strasznie obcięty ale w bios pc kiedyś była opcja uruchamiania kombinacją przycisków na klawiaturze np ctrl + któryś chyba z fx, co do samych klawiatur są z touchpadem np logitech k400, k400plus, ms All-in-One Media
  • Odpowiedz
@cysiekw: no to w takim razie zostaje mi dorobić tego switcha ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Albo wyciągnąć z szafy jakiś stary router, zrobić AP i do niego wpiąć laptopa i włączyć WOL. Trochę rzeźba znowu, no ale trudno. Dzięki
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ArekJ: przecież przycisk jest na kablu z wtyczką. Załatw sobie taki sam kabelek z wtyczką i z bezprzewodowego domofonu możesz zrobić sobie pilota :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ArekJ: przecież przycisk jest na kablu z wtyczką. Załatw sobie taki sam kabelek z wtyczką i z bezprzewodowego domofonu możesz zrobić sobie pilota :)

@maniok mam wątpliwości czy u mnie w laptopie też jest na wtyczce, nie pamiętam. No, ale to już bez różnicy. Po prostu myślałem nad jakimś bezinwazyjnym rozwiązaniem ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz