Aktywne Wpisy
FernanduSzantusz +55
Chłopaki jesienią głosujemy na Konfederację!!! p0lki i julczyska szczekają a karawana jedzie dalej. Ten ich ból dupska jest piękny ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Tutaj kilka punktów programu Pana Grzegorza Brauna. Jeśli się zgadzasz zostaw plusika. Niech p0lki i lewactwo widzą, że są nas setki.
1. Socjalizm to kradzież.
2. Aborcja to zbrodnia.
3. Normalna rodzina to podstawa. Nie dla promocji sodomii.
4. Podatki proste i niskie.
5. Kara
Tutaj kilka punktów programu Pana Grzegorza Brauna. Jeśli się zgadzasz zostaw plusika. Niech p0lki i lewactwo widzą, że są nas setki.
1. Socjalizm to kradzież.
2. Aborcja to zbrodnia.
3. Normalna rodzina to podstawa. Nie dla promocji sodomii.
4. Podatki proste i niskie.
5. Kara
#informatyka #elektronika #policja #telefony
Moja babcia zgubiła telefon który jest wyłączony albo bateria w nim padła czy jest możliwość namierzenia telefonu przez policję w takiej sytułacji? Bo ciotka mówi żeby zgłosic to na policje i oni to znajdą. Czy oni znajdą ten telefon?
Moja babcia zgubiła telefon który jest wyłączony albo bateria w nim padła czy jest możliwość namierzenia telefonu przez policję w takiej sytułacji? Bo ciotka mówi żeby zgłosic to na policje i oni to znajdą. Czy oni znajdą ten telefon?
Te cztery prawa sprawiają, że oprogramowanie staje się wolnym oprogramowaniem, które szanuje wolność i społeczność użytkowników oraz które jest etycznym i sprawiedliwym sposobem na rozpowszechnianie oprogramowania. Kiedy zabraknie choć jednego z tych czterech uzupełniających się praw, użytkownik nie może w pełni kontrolować programu, nazywa się go wówczas niewolnym.
Jest mi to po to ~> https://imgur.com/GIuFFPP
#ortografia #polski #grammarnazi #pomoc #jezykoznawstwo #jezykpolski
https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/oraz-ze;10637.html
Bardziej bym się czepił tego "niewolnego" oprogramowania, jakby to niewolnik był :P
Może po prostu oprogramowanie zamknięte?
Może faktycznie nie "zamknięte", ale "własnościowe".
Żeby czymś władać/rządzić, mieć prawo do robienia czego się chce, mieć możliwość czynienia lub zaniechania (wolność) trzeba mieć coś na własność bo tylko ona uzasadnia wolność. Twórca oprogramowania jest właścicielem pierwotnym a użytkownik, który kupuje lub dostaje za darmo (to zależy od właściciela pierwotnego) jest właścicielem wtórnym.