Aktywne Wpisy

Konkretnyknur +17

kubanfs +2
#powodz Najważniejsze że wojsko w koszarach pompki robi albo na poligonie 50km dziennie biegiem dlaczego nikt wojska nie postawił w pełnej gotowości żeby teraz mogli na miejscu kilka godzin po powodzi pomoc w odgruzowywaniu miasteczek?

Jako, że urządziłem sobie małe wakacje i pojechałem pracować u rodziców w domu ( ͡° ͜ʖ ͡°) (złodziej prywaciarz pozdrawia) to postanowiłem się spotkać z kolegami z liceum.
Ot prawie 30-to letnie pryki spotykają się na ognisku jak szczyle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na spotkanie przyjechałem autem złodzieja prywaciarza. I o to auto się rozchodzi.
Jeden kolega, jako zapalony fan samochodów używający ich do porównywania długości parówek musiał koniecznie mój dupowóz obejrzeć - to był powód, dla którego zamiast pić ciepłego harnasia jak prawdziwy patriota podpierdałem zapitę kolegom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wracając do mojego z------a. Tenże kolega jak zajrzał do auta zobaczył śliczny przebieg - 13k kilometrów. I się zaczęło.
„he, he. Kręcony licznik jak nic”
„ciekawe jaki dzwon był skoro szyba pasażera była zmieniona”
„pewnie przepłaciłeś w c--j”
No cóż, nie powiem. Lekko mnie zirytował tym gadaniem, ale grzecznie odpowiedziałem, że auto nie ma kręconego licznika, a cały przebieg jaki widzi to ten, który ja przejechałem. Auto jest z salonu. A szyba… no cóż. Ktoś próbował mi ukraść albo okraść autko. Ja p------ę. Jaki to był błąd. Zaczęła się litania: po c--j nowe, przecież straci na wartości, za te pieniądze mogłem mieć coś używanego marki premium, jestem frajerem, bo stracę na tym aucie tylko hajs. A no i najlepsze. Założyłem firmę i już szpanuję, że mam hajs. Pewnie auto sobie kupiłem, a na pracownikach oszczędzam xD
Teraz jak myślę o tym jego p---------u to w sumie jest śmiesznie, ale wtedy się w-------m no bo truł mi ciul jeden żebym przywiózł auto, bo chciał pooglądać, a tu takie p---------e.
To odpyskowałem mu, że tylko kupowanie marki premium to jakaś bieda umysłowa, bo nie będę przepłacać za auto dla znaczka. I c--j mnie boli ile straci na wartości. Wszystko, co kupuję traci na wartości. Auto to narzędzie, a nie inwestycja. A jak go d--a piecze o moje zarobki niech założy firmę, a nie p------i.
No i tutaj mnie zastanawia jak ochłonąłem. Jestem jebnięty, czy serio auta marek premium są takie wspaniałe? Bo testowałem audi a30, Volvo v60, alfę giuliettę i parę innych modeli premium. Poza skórzanymi siedzeniami, których nienawidzę jakoś specjalnie nie różniły się od aurisa, którego mam (nie, moc silnika się nie liczy tutaj) a za wersję z wyposażeniem jakie mam w moim aucie musiałbym płacić 2 razy więcej. Co te auta premium niby w sobie mają?
#gownowpis #motoryzacja #januszebiznesu
@asffaf: jak rozumiesz lepszą jakość montażu? W toyocie nic nie trzeszczy, nie odpada, wszystko jest spasowane jak należy
Wtedy zrozumiesz :)
@bigos555: no, nie mam co robić w życiu tylko zaczepiać randomów w necie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@uwielbiamnalesniki: piękno auta to kwestia gustu. W końcu
Ja widzę różnice. Można trasę zrobić i maluchem ale to żadna przyjemność.
1. Marki premium czuc bardziej w wyzszych klasach niz w kompaktach - roznica miedzy A3 a Focusem jest mniej widoczna niz roznica miedzy
@kleiner_trottel: ok, to jak kiedyś zechce mi się kupić coś w wyższym segmencie to przyjrzę się dokładniej. Co do wyciszenia. Nie wiem jak jest w audi, ale w aurisie mam cicho. A co do tego jednego kolegi… pierwszy raz mi tak o-----ł xD
@kleiner_trottel: no spoko xD