Mirki z #warszawa, w którym #medicover oprócz Wołoskiej mają ogarnięte pielęgniarki które poradzą sobie ze schowanymi, małymi żyłami? Bo te tutaj to mnie kłują w łokcie i dłonie i tylko powietrze leci, a nie krew. Mam zlecone jeszcze 2 badania do zrobienia za jakiś czas i jestem gotowa pojechać na drugi koniec miasta, byleby wkłuli się od razu. Dla porównania w stacji krwiodawstwa jeden ruch i krew leci jak p------a, więc ewidentnie to kwestia obsługi. #gorzkiezale
@kijanka23 Co prawda nie mam takiego problemu jak Ty ale ja zawsze jeździłem na Puławską. Nigdy nie było kłopotów itd. Z drugiej strony pielęgniarka pielęgniarce nie równa i nie da się powiedzieć, że gdzieś są wszystkie dobre
@kijanka23: Mam ten sam problem. Krew oddaję regularnie od 6 lat i zawsze w RCKiK są z tym przygody. Czasami się uda za pierwszym razem, czasami za drugim, raz to się pół ekipy zebrało, bo nie wiedzieli co zrobić (╥﹏╥) Co mi pomaga oprócz standardowego opicia się 10 litrami wody dzień wcześniej i tego samego dnia to: 1) pompki wieczorem i rano 2) pójście na czczo
@Kuprix dzięki, ja też wypiłam chyba z litr i oczywiście niedowierzanie z ich strony ( ͡°ʖ̯͡°) 1) o tym mi też mówiły 2) do tego badania muszę na czczo 3) in progress (✌゚∀゚)☞ 4) muszę se ogarnąć
@kijanka23: U mnie litr to dużo za mało, muszę wcześniejszego dnia wypić co najmniej 2 butelki cisowianki i w dniu donacji co najmniej jedną (a najczęściej oddaję między 8 a 9, od 7 stoję w kolejce) i wtedy faktycznie bezproblemowo u mnie to przebiega. W zeszłym tygodniu pierwszy raz oddawanie krwi zajęło mi mniej niż 3 minuty, krew leciała jak z zarzynanego świniaka( ͡°͜ʖ͡°)
Mam zlecone jeszcze 2 badania do zrobienia za jakiś czas i jestem gotowa pojechać na drugi koniec miasta, byleby wkłuli się od razu.
Dla porównania w stacji krwiodawstwa jeden ruch i krew leci jak p------a, więc ewidentnie to kwestia obsługi.
#gorzkiezale
Gdyby się dało to bym Ci swoich żył pożyczył XD
Co mi pomaga oprócz standardowego opicia się 10 litrami wody dzień wcześniej i tego samego dnia to: 1) pompki wieczorem i rano 2) pójście na czczo
1) o tym mi też mówiły
2) do tego badania muszę na czczo
3) in progress (✌ ゚ ∀ ゚)☞
4) muszę se ogarnąć
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora