Wpis z mikrobloga

@morgiel ja sie nie znam na ekonomii i polityce, ale wczoraj kumple u mnie w pracy rozmawiali o polityce i sa za pis. Sa za podniesieniem placy minimalnej, za podniesieniem podatkow dla najbogatszych i za 500+, ale dla pracujących. Beda glosowali na pis, bo podobno dlug publiczny jest najmniejszy od lat, mimo tego ze pis rozdaje tyle kasy na 500+,wiec wniosek taki, ze po musialo krasc na ogromna skale. Daze do tego,
@zasadzka01: Proszę link: https://tvn24bis.pl/z-kraju,74/ile-wynosi-dlug-publiczny-polski-w-2019-roku,943592.html . Jest największy...prawie co roku jest zresztą najwyższy. "inteligentni, wykształceni, dobrze zarabiający"...te trzy przymiotniki nie są tożsame, bo wykształcenie w tym kraju nijak nie świadczy o inteligencji (mam tytuł inżyniera z politechniki więc chyba mogę oceniać, pozatym mam wielu znajomych ktorzy studiowali w wielu roznych miejscach - prawie wszędzie masakryczny syf i mało w tych miejscach jest bazowania na inteligencji). Dobre zarobki zaleza od szczescia i czesto
@eich_hen_ddy
@Kic3k
@biliard
@rzeznia22
A co się dziwić ludziom którzy są biedni w sensie finansowym że głosują na partię która Daj im do ręki żywą gotówkę. Oni nie myślą skąd i nawet ich to nie interesuje nie mają kasy tu i teraz a nagle wchodzi Jarosław Kaczyński i się nimi opiekuje. Nie każdy jest rekinem biznesu a sytuacja ekonomiczna dobra czy zła może mieć różne przyczyny niekoniecznie lenistwo. Pomyślcie o tych ludziach
@roszej Wiem o tym. W teorii potrzeba pracy u samych podstaw. Tylko wyobraź sobie partie X która nagle daje takie punkty w swoim programie. Ze wytłumaczy gdzie leży problem, jak działa ekonomia itd. Przecież to masz maksymalnie 0.1% poparcia bo nie obiecałes kasy prosto do rączki.
@abcdefghijklmn: nie chce sie wypowiadac, bo sam niestety za bardzo sie nie znam, ale podesle jednemu z nich ten link i dam znac co odpowiedzial. Sa inteligentni, bo ich znam dosc dobrze, ale to moje zdanie. Na pewno dobrze zarabiają, mają wyższe wykształcenie i zarabiają co najmniej 2 x średnią krajową, więc nie muszą głosować na pis, ze względu na zasiłki.