Aktywne Wpisy
Czy rezygnacja ze studiów na przedostatnim semestrze to dobra decyzja?
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
freddd +349
Pamiętasz - plusujesz
#gimbynieznajo
#gimbynieznajo
#ciekawostki
Ciekawe miejsca :)
1) Najstarszy podobno w całej Europie i wciąż czynny fotoplastikon znajduje sie w Warszawie. W zbiorach ma ponad 7k trójwymiarowych zdjęć.
Adres: Fotoplastikon Warszawski
ul. Al. Jerozolimskie/51
2) Kopiec powstańcy (121 mnpm) to przykryte ziemią gruzy zwiezione ze zniszczonej Warszawy. W marcu tego przeprowadzono konkurs na zagospodarowanie Kopca Powstania Warszawskiego. Wygrała pracownia topoScape i Archigrest. Mam nadzieję, że tego nie spier...
3) Reduta Banku Polskiego - na rogu Bielańskiej i Daniłowiczowskiej jest zachowane zachodnie skrzydło reduty powstańczej - w czasie powstania był to budynku banku polskiego. Po wojnie to wyburzono ale zostało kawałek zachodniego skrzydła - wpisanego do rejestru zabytków
4) Na Tarchominie na ul. Mehoffera znajduje się chyba najstarszy w Warszawie zabytek sakralny zachowany w oryginalnej formie. To jest malutki kościółek gotycki św. Jakuba Apostoła.
5) osiedle "Przyjaźni Polsko–Radzieckiej" na Bemowie ;)
Postało w 1952 roku dola robotników budujących Pałac Kultury i Nauki. Jako ciekawostka dodam, że budowano je z materiałów z rozbiórki obozu jenieckiego Stalag I B „Hohenstein”
6) Królikarnia na Mokotowie.
Lubie ten park... takie małe Łazienki i nie ma tam za dużo ludzi. A na ich stronie piszą: Królikarnia zawdzięcza swoją nazwę czasom saskim, kiedy urządzono tu zwierzyniec i modnym wówczas zwyczajem polowano na króliki. Pałac zbudowany został w latach 80-tych XVIII wieku przez Karola Thomatisa hrabiego de Valery, według projektu Dominika Merliniego. Za sprawą Thomatisa na terenie Królikarni znalazły się browar, cegielnia, karczma, młyn i stodoła, a także położona na zboczu wąwozu kuchnia, w której w wieku XIX znajdowała się biblioteka.
7) Warszawskie koloseum - czyli stara gazownia na woli. Powstało w 1888 roku. Działało długo, bo aż do lat 70. XX wieku. A teraz miasto się sądzi z prywatnym włacicielem który wziął to w dzierżawę na 99 lat i ..... kurde niszczeje, a to jest jedno z ciekawszych miejsc. Szkoda :(