Aktywne Wpisy

A330 +398
Tymczasem w warszawskim budżecie obywatelskim XD
Do Choroszczy?
Do Choroszczy
Na badania?
Nie, na stałe xD
Do Choroszczy?
Do Choroszczy
Na badania?
Nie, na stałe xD
źródło: 1000023234
Pobierz
mareczuczeek +295
Kupiłem nowy #rower
Dajcie choć 1 plusa dla chuopa
Dajcie choć 1 plusa dla chuopa
źródło: 1000021984
Pobierz

Jak wygląda rynek pracy dla #cpp? Jest sens poświęcić czas na naukę z nadzieją na znalezienie pracy w dużym mieście, czy raczej lepiej olać i iść jak wszyscy w webdev? Nie ukrywam, że webdev nie interesuje mnie aż tak, mimo że lubię programować. Za to z c++ chciałbym się wkręcić w gamedev, niezależnie czy sam (bardzo ambitny plan), czy w jakimś mniejszym studiu. Jeśli gamedev nie pójdzie po mojej myśli to czy mam w razie co szansę dostać pracę w jakiejś innej branży z c++?
@r00ti: No akurat dosyć sporo. A przepaść będzie rosła, bo .NET Core się upowszechnia. Na JustJoin.it masz może ze dwie nie c-----e oferty z C++ w całej Warszawie. Z .NET większość jest całkiem w miarę.
Prawdziwie śmieszne to są kwoty w C++. W .NET są normalne.
Fakt, w C++ są śmieszne kwoty jak jesteś słaby, albo przeciętny. W przeciwnym wypadku nie jest tak źle jak mówisz ;-)
Tak to prawda w JS jest ogrom, ale jakoś nie przemawia do mnie ta technologia.
A JS to tak jak mówisz - jest w c--j, ale JS jest eh, no jak ktoś wywodzi się z C++, to JS jest dla niego barbarzyńskim językiem bez zasad, anarchia właściwie. Trochę w JSie robiłem, ale to jest dla mnie strasznie kartonowe środowisko nad którym
@Khaine brzmisz jakby Cię odrzucili na rozmowę rekrutacyjnej na Cpp i teraz pałasz nienawiścią do wszystkich rekruterow tej technologii xD
@Passer93: Wiesz, odrzucać to mnie i odrzucali także na C#. Ale jest różnica w byciu odrzuconym merytorycznie, bo faktycznie nie znałem jakiejś technologii, albo brakowało mi w czymś doświadczenia a szukali kogoś doświadczonego. No czasem po prostu brakuje człowiekowi doświadczenia i tyle, jak szukają kogoś specyficznego.
Tak byłem odrzucany w C# i nigdy