Wpis z mikrobloga

• 323
Ancelotti i Sarri zachwalają Zielińskiego. Carlo, od blisko roku wpuszcza go już niemal w kazdym meczu, na każdej pozycji w linii pomocy. A to człowiek, który pracował z takimi pomocnikami jak Seedorf, Lampard czy Modric. Prezes Napoli, chce mu w nowym kontrakcie dać klauzulę ponad 90 mln euro, bo otwarcie przyznaje, że najlepsi trenerzy i najlepsze kluby o niego wypytują, a on nie chce sprzedawać swoich najlepszych zawodników. Tylko w Polsce jest dyskusja, czy Zieliński to w ogóle dobry piłkarz.

#reprezentacja #mecz #pilkanozna
NiMomHektara - Ancelotti i Sarri zachwalają Zielińskiego. Carlo, od blisko roku wpusz...

źródło: comment_Smj8tpuYAw4hjKFWCtZMCU8PWa6U81Ig.jpg

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tasde p--------z. To Zieliński powinien dyktować grę. Po prostu jest przeciętniakiem na poziomie Klicha czy Mączyńskiego, ot cała filozofia.

Koleś rozegrał 46 meczów w reprze większość była z potęgami typu Słowenią, Macedonia; w żadnym nie pokazał że jest ponad przeciętnym piłkarzem.

Jeśli dla niego wyzwaniem jest przyjęcie długiej piłki to o czym my tu mówimy? A jeśli jest to piłkarz który musi mieć piłkę podana do nogi i odgrywa ja do
  • Odpowiedz
Nie zaczynają od niego składu? Zobacz sobie poniżej kto zagrał najwięcej minut w Napoli w zeszłym sezonie.

@TonyRockyHorror: Jak już rzucasz suchymi liczbami to zobacz wcześniej ile spotkań zagrał od dechy do dechy i porównaj go z takim Allanem. Weź jeszcze pod uwagę kontuzje w zespole (np takiego Ruiza) i jak "rotuje" składem Ancelotti.
Ta klauzula nic nie znaczy, City płaci za Rodriego 70 baniek bez mrugnięcia okiem po jednym
  • Odpowiedz
@marcelus: P--------z, dyktuj grę nie będąc na pozycji rozgrywającego i nie mając nawet komu jej dyktować bo jest sam z napastnikami w ataku a za nim dziura, bo polskie trenerskie łby nie potrafią grać z środkowymi pomocnikami, tylko obrona, defensywny a potem długa dziura aż do ofensywnego pomocnika i napastników.

I gra z potęgami jak Słowenia czy Macedonia, c---a to zmienia jak środkowy pomocnik nie gra na środku pomocy tylko
  • Odpowiedz
I przyjęcie długiej piłki to jest wyzwanie, gdy ma się 60 kg i 1,8m wzrostu a piłka leci przez połowę boiska, że zanim spadnie to już dużo silniejsi i wyżsi obrońcy są ustawieni.

@Tasde: Ty serio myślisz że najlepsi ŚP w Europie mają 2,2 m wzrostu?

Niezwykle bawi, że próbujesz za wszelką cenę udowodnić, że Zieliński to jakiś kompletny muł, który jest wystawiany chyba tylko dlatego, że dobrze lache ciągnie trenerom
  • Odpowiedz
@NiMomHektara: O Cię c--j. Panie co do Zielińskiego mam swoją teorie. To jest pomocnik który wymaga partnera do gry na przynajmniej podobnym poziomie. W reprezentacji gra w większości z drewniakami: Grosicki który poza szybkością nie prezentuje absolutnie żadnych atutów, Klich który jest dobry ale przecinak i upadły Krychowiak. Nadzieja w Bieliku.

W ogóle, jak trener, który nie wygrał ŻADNEJ ligi w Polsce, dotychczas jego najlepszy podopieczny to był Dominik Furman
  • Odpowiedz
@marcelus:

Ty serio myślisz że najlepsi ŚP w Europie mają 2,2 m wzrostu?

Nie mają, dlatego nikt nie gra lagi na zawodników, którzy nie mają żadnego atutu żeby wygrać takie pojedynki bo w nich głównie chodzi pojedynek fizyczny. Wyobraź sobie, że on jest przeciętnego wzrostu (niższy od przeciętnego wzrostu obrońców) a do tego waży mniej niż przeciętna kobieta. Trzeba być idiotą, żeby przy taki wyglądającym zawodniku kazać grać na niego
  • Odpowiedz
@Kristof7 Ale po co mam to sprawdzać? Widzę czarno na białym, że jest drugim zawodnikiem drużyny pod względem rozegranych minut, to najlepszy sposób na sprawdzenie kto gra najwięcej i nie widzę potrzeby robienia tu jakiś fikołków intelektualnych. Postawiłeś tezę, że Napoli umieszcza mu zaporową klauzulę w kontrakcie, żeby zarobić na nim łatwą kasę, a teraz mówisz, że ona nic nie znaczy, nadal nie rozumiem. Może właśnie dlatego nikt nie próbuje kupić
  • Odpowiedz
@NiMomHektara: No Zieliński zajebisty pomocnik, De Bruyne w jednym spotkaniu jest w stanie wykręcić lepsze liczby niż ten kołek przez cały sezon, jak na standardy europejskie chłop jest zwykłym przeciętnym do bólu pomocnikiem takim samym jak setki innych
  • Odpowiedz
@TonyRockyHorror: Tu nie trzeba robić "fikołków intelektualnych" tylko zwyczajnie ogarniać co wpływa na hierarchię w drużynie. I gdy już weźmiesz pod uwagę inne rozgrywki to Zieliński spada za Allana i Callejona. A jak zestawisz bezpośrednio spotkania w lidze mistrzów to wychodzi, że Zieliński był w tych rozgrywkach jedynie zmiennikiem.

Klauzula zaporowa to w obecnym futbolu ponad 200 milionów a nie 90 i nigdzie takiego określenia w kontekście Zielińskiego nie użyłem.
  • Odpowiedz
@Kristof7 6 spotkań w lidze mistrzów na jesień kiedy Ancelotti układał sobie dopiero drużynę to taki sobie wyznacznik. Nawet jeśli spada to dalej jest czwarty, to już nie czyni go kluczowym zawodnikiem? Co do klauzuli to nie ma jakiejś magicznej tabeli ustalajacej co jest kwotą zaporową a co nie, więc te 200 milionów jest z d--y. Jest mowa o 90 bo wyższej sam Zieliński nie chce podpisać o czym z resztą
  • Odpowiedz
@kfiatek_na_parapecie Pisałem o tym już wcześniej, nie chce mi się powtarzać. Kolega z którym dyskutowalem robił to w sposób cywilizowany i szanuję jego zdanie mimo, że się z nim nie zgadzam. Ty wyrażasz się jakbyś uciekł z poprawczaka i dyskusja z Tobą mnie nie interesuje.
  • Odpowiedz