@AdiBdg: Jeśli zakrętka jest szczelna,to złapie i bez odwracania.Przy odwracaniu ryzykujesz,że to co pozostanie na zakrętce,w przyszłości będzie pleśnieć.
@boloney: Jalapeno kozackie, już całe zjedzone xD co do kiszonych sosów to bardzo dobre, kwaśne, coś jakby sriracha tylko dużo ostrzejsze. Ananasa czuć tylko w zapachu, ale to pewnie dlatego że nie mam jeszcze dużej tolerancji na ostrość ( ͡°͜ʖ͡°)
@rzaden_problem: https://www.stonerchef.pl/marynowane-jalapeno/ Robiłem z tego przepisu, dałem chyba tylko trochę więcej cukru bo wolę słodsze. Bez porównania lepsze niż takie kupne :D czekam tylko aż ktoś będzie miał na sprzedaż większe ilości i znowu robię.
@rzaden_problem: raczej miekkie, ale to chyba zalezy od temperatury zalewy, musialbys doczytac. W zeszlym roku kupowalem za 20zl/kg z allegro i potem od jakiegos Mirka za 10zl/kg, te z allegro byly ostrzejsze.
#chilihead #chili
Komentarz usunięty przez autora
Robiłem z tego przepisu, dałem chyba tylko trochę więcej cukru bo wolę słodsze. Bez porównania lepsze niż takie kupne :D czekam tylko aż ktoś będzie miał na sprzedaż większe ilości i znowu robię.