Aktywne Wpisy
bolS07 +57
VeritasEtLux +26
Drodzy moi,
Rzecz jest poważna! Żona wyśmiewa się ze mnie. Mowię od czasu do czasu na ludzika lego per "hipek" co zawsze wywołuje u niej salwy śmiechu... Wiem, że nie jest to oficjalna nazwa na taką figurkę, ale śmiem twierdzić, że nie tylko ja tak mówiłem w dzieciństwie.
Potrzebuję od Was potwierdzenia (lub nie, ale mam nadzieję na potwierdzenie ;) ), że znacie taką nazwę, lub słyszeliście jak ktoś jej używa. Chcę
Rzecz jest poważna! Żona wyśmiewa się ze mnie. Mowię od czasu do czasu na ludzika lego per "hipek" co zawsze wywołuje u niej salwy śmiechu... Wiem, że nie jest to oficjalna nazwa na taką figurkę, ale śmiem twierdzić, że nie tylko ja tak mówiłem w dzieciństwie.
Potrzebuję od Was potwierdzenia (lub nie, ale mam nadzieję na potwierdzenie ;) ), że znacie taką nazwę, lub słyszeliście jak ktoś jej używa. Chcę
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#brodnica #kaufland #srodowisko #ekologia
Komentarz usunięty przez autora
@QuickCharge e tam. Lampa nad nim też by tam była gdyby tego parkometru tak nie było. Więc czemu ma nie działać i być bez sensu. Jakoś tak sens w tym jest- o ile to działa dzięki oświetleniu parkingu.
Nie trzeba było prowadzić kabli, rozkuwać niczego. Mniej serwisowania i utrzymywania.
Minusem na pewno jest to, że działanie jest uzależnione od stanu oświetlenia.
Jednocześnie plusem, że nawet jak padnie instalacja oświetlenia to uruchomisz parkometr świecąc na niego telefonem.
Drugi minus, że
Ciężko znaleźć specyfikacje diody aparatu w telefonie ale strzelam, że jak się tak 10 kierowców zbierze wokolo parkometru to może ze 3W się uzbiera. Zawolają dzieci i żony i już 30 osób.
Znowu niby sprawność dzisiejszych paneli to poniżej 20% więc jak się odpowiednio długo poczeka żeby zebrać te 100 osób to może wyjdzie z 9W. Nie wiem ile potrzebuje taki parkometr do działania ale przecież ktoś umieścił go na
@matixrr: to trochę jakbyś wytarł dupę banknotem 500 € bo akurat nic nie było pod ręką
I wydaje mi się że one i tak są podłączone do sieci. Lub mają potężne akumulatory. Zapewne potrzebują koło 100-500 W mocy. Serio. To są zwykłe i to dosyć skomplikowane komputery..m