Aktywne Wpisy
DrCieplak +136
Nie wiem gdzie ta bieda i kryzys. Na każdym kroku auta po 200-300k i słyszę "to ludzie którzy wszystko wydali na samochód" a później jadę do polskiego hotelu (700-800 zł za nocleg to standard) i okazuje się że hotel w pełni obłożony. W hotelowej restauracji żeby coś w 3 osoby zjeść trzeba wydać 300 zł i pełno ludzi (i mówią PO POLSKU a nie po niemiecku albo angielsku). Idę z żoną i
Rufurege1 +163
Odwiedziłem babcie w związku z weekendem majowym itd. Jako, że mam 27 lat oczywiście musiało paść pytanie:
- A gdzie ty synek teraz pracujesz?
Ja na to odpowiadam, że:
- Dalej pracuje zdalnie babciu, tak jak pracowałem
Opowiedziałem oczywiście zdawkowo bez wdawanie się w szczegóły, ponieważ wiem, że to byłoby próżne tłumaczenie.
Ona na to odpowiada z zażenowaniem i rozczarowaniem w oczach:
- I dalej siedzisz od rana do wieczora przed tym
- A gdzie ty synek teraz pracujesz?
Ja na to odpowiadam, że:
- Dalej pracuje zdalnie babciu, tak jak pracowałem
Opowiedziałem oczywiście zdawkowo bez wdawanie się w szczegóły, ponieważ wiem, że to byłoby próżne tłumaczenie.
Ona na to odpowiada z zażenowaniem i rozczarowaniem w oczach:
- I dalej siedzisz od rana do wieczora przed tym
W przyszłym tygodniu wybieram się na urlop do Belgradu, więc to chyba dobra okazja, żeby zrobić swoje pierwsze #rozdajo Do kogoś z plusujących ten wpis wyślę pocztówkę ze stolicy Serbii. Na pocztówce będzie znajdowała się bardzo ważna i zaszyfrowana rada, do której zwycięzca będzie się musiał zastosować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Losowanie jutro o 20. Zielonki nie biorą udziału. Oczywiście zwycięzca musi mi podać na priv swoje imię i nazwisko i dokładny adres ;)
#serbia #podrozujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
@sillygiraffe: Ale weź mi nie psuj zabawy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Idziesz na jakis mecz?
Czemu „ja” na końcu? Nie znam rosyjskiej odmiany, ale jeżeli faktycznie ma tam być „ja” to nie powinno być przez to odwrócone R?
@asunez: A to ja nie wiem, po prostu to przekopiowałem :P