Wpis z mikrobloga

@radkiewiczmariusz: Powiem ci tak szczerze że nikt ci na to pytanie nie odpowie. Ponieważ czy gra będzie płynniej chodzić to też jest uzależnione od gry. Po 2 procek i grafika to nie wszystko. Musisz dobrać też dobrą płytę główną, ram, I najważniejsze zasilacz nie trup z chin za 50 zł tylko z certem 80 bronze conajmniej.
@lukasz-brak:Praktycznie gram tylko na konsolach,chciałbym znowu wrócić do PC ale to co tu się dzieję woła o pomstę do nieba.Nie wiem czy wierzyć specjalistom ale z tego co czytam to do gry w 4K minimum potrzebuje karty graficznej droższej niż cały XBOX ONE X ,naprawdę rynek jest tak rozwalony?
@Norbit11: Płynne 4K mam na GTX 1050 OC 2GB w Fifie z wszystkimi ustawieniami na niskich.Śmiga to w 60 Fpsach,chciałbym pograć w innę gierki,te nowsze też w okolicy 60 klatek,mam świadomość że o wydajności ultra mogę pomarzyć,ale chciałbym osiągnąc to co mam na GTX 1050 w FULL HD na tym GTX 1660P w 4k
@radkiewiczmariusz: ja mam 2060 i w wiesława 3 w 4k dawałem rade na średnio wysokich majac te 50-60 fps ale w nowych grach to wątpie, abym osiągnął taki wynik, papka marketingowa wyprała ci mózg z tym 4k na konsolach. Chcesz to ci mogę pokazac jak wygląda 4k na xbox one x a jak na pc 4k, różnica jest graficznie spora, już nie mówiąc o stałych 50-60 fps na konsoli. Tak mam
@radkiewiczmariusz: na konsolach nie ma 4k. Uzywane sa specjalne sztuczki z upscalowaniem rozdzielczosci ale nie polega to na czystym upscalowaniu rozdzielczosci 1080p czy 2k do 4k. Poszli o krok dalej i dziala to w taki sposob ze niektore sceny sa rozbite na kilka czesci i w ten sposob 1. plan (bron/model glownej postaci oraz to co jest blisko niego moze dzialac w 2k-4k, troche dalszy plan w 1080-2k a najdalszy plan