Wpis z mikrobloga

• 0
@zupacebulowa Byłem dzisiaj to nie mieli pojęcia co to jest. Wzięli wymaz z gardła bo też mnie boli i wysłali do laboratorium. Dodatkowo 9 fiołek krwi i będą to badać na różne okoliczności. Nadmiernie że akcja dzieje się w #uk
  • Odpowiedz
  • 1
@soadfan no właśnie nie boli tylko ręce mam drętwe a stopy przy chodzeniu jak by ktoś małe igiełki wbijał. W sumie zaczęło się od przeziębienia w niedzielę a potem delikatnej wysypki w poniedziałek rano która rozwinęła się do tego.
  • Odpowiedz
@Ruzanka: nie ma żadnej bostonki, to to co napisałem wcześniej:

Używane przez niektórych określenie „choroba bostońska” jest niepoprawne. Wprawdzie w przeszłości zmiany skórne w przebiegu zakażenia Coxackie A9 nazywano „wysypką/osutką bostońską”, ale nigdy nie była ona synonimem HMFS. Prawdopodobną przyczyną nieprawidłowego nazewnictwa może być analogia do innej wywoływanej przez enterowirusy choroby zwanej poprawnie „chorobą bornholmską” (Bornholm disease), której synonimami są pleurodynia lub Mialgia epidemica.
  • Odpowiedz
  • 1
Kto by pomyślał że na wykopie lepiej mnie zdjagnozuja niż u lekarza. Ale co poradzisz UK i ich potężny nhs. Przynajmniej bede miał darmowe kompleksowe badanie krwi.¯\(ツ)/
  • Odpowiedz