Wpis z mikrobloga

† Wtorek, 03.09.2019 #mikromodlitwa #mirkomodlitwa

Jeśli masz kłopot, potrzebujesz wsparcia, chcesz komuś pomóc, zostaw intencje w komentarzu. Obejmie Was modlitwą kilkadziesiąt osób, których nicki znajdziecie w grafiku.

·CZĘŚĆ BOLESNA·

1 Modlitwa w Ogrójcu
2 Biczowanie Pana Jezusa
3 Cierniem ukoronowanie
4 Droga Krzyżowa Pana Jezusa
5 Ukrzyżowanie Pana Jezusa

W miesiącu wrześniu, za wstawiennictwem św. Benedykta, modlimy się za Europę.

●●●●●●●●●● ● ●●●●●●●●●● ● ●●●●●●●●●● ● organizacja ● ●●●●●●●●●● ● ●●●●●●●●●● ● ●●●●●●●●●●

Intencje na dziś znajdują się w komentarzu do wpisu, mogą być także podsyłane anonimowo wiadomością prywatną, tak samo jak zgłoszenia chętnych do wspólnej modlitwy.

Grafik:

→Stworzyliśmy małe FAQ w którym odpowiadamy na najczęściej pojawiające się pytania.

→Nowa formuła codziennego wpisu, więcej tutaj

Jak odmawiać różaniec oraz o różańcu

Intencje zbieramy zawsze z jednodniowym wyprzedzeniem i ich lista na dziś jest w komentarzu do wpisu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dendrofag - † Wtorek, 03.09.2019 #mikromodlitwa #mirkomodlitwa

Jeśli masz kłopot,...

źródło: comment_fu5bCgfySPlkf8CDyL39vH6rTCBaRmcY.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ultrasonic:

Zawsze mnie rozbrają te posty w gorących.

Mnie z kolei rozbrajają posty ludzi, którzy koniecznie muszą powiedzieć coś mądrego do tych śmiesznych i zacofanych katoli, szczególnie że istnieje bardzo prosty sposób żebyś tych wpisów w gorących nie widział.

2019 rok xD

A przypomnisz nam od jakiego wydarzenia liczy się ten 2019 rok?
  • Odpowiedz
@dendrofag: Od narodzin Chrystusa, który był postacią historyczną, nie ulega to wątpliwości.
Sugerujesz, że bedąc osobą niewierzącą i żyjącą w kraju, gdzie obowiązuje kalendarz gregoriański powinienem opracować sobie swój kalendarz i według niego żyć?
  • Odpowiedz
@ultrasonic:

Sugerujesz, że bedąc osobą niewierzącą i żyjącą w kraju, gdzie obowiązuje kalendarz gregoriański powinienem opracować sobie swój kalendarz i według niego żyć?

Sugeruję że zamiast wyśmiewać ludzi którzy w przeciwieństwie do ciebie w coś wierzą, powinieneś może zastanowić się gdzie leżą twoje korzenie i z czego wyrosła nasza cywilizacja - twoja i moja?

Ludzie którzy ją budowali byli wierzący tak jak ja i inni członkowie mikromodlitwy, cała Europa jest
  • Odpowiedz
@dendrofag: nie wyśmiewałem nikogo, tylko bawił mnie ten kontrast wpisów w gorących.
Chociaż pisząc "2019 xD" faktycznie mogło być odebrane jak wyśmiewanie. Odwołuje!

Z ciekawości, jak ateizm zabił kilkaset milonów ludzi?
  • Odpowiedz
@ultrasonic:
Spoko, przepraszam, ja też trochę za ostro "pojechałem", bo pod tymi wpisami pojawia się cała masa trolli, których jedynym celem jest włożenie kija w szprychy i jestem na nich uczulony ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co do owych kilkuset milionów, to w sumie miałem na myśli ponad 100 milionów, mój błąd. Chodzi o ideologie ateistyczne które pchały ludzi do masowego mordowania innych ludzi, głównie o komunizm
  • Odpowiedz