Wpis z mikrobloga

W waszych szkołach/szkołach waszych dzieci, też nauczyciele każą mówić do siebie per profesor? W szkole mojej znajomej podobno tak.
#szkola #pytanie
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ubikwityna:
Zgodnie z treścią przepisu art. 61 § 1 Kodeksu wykroczeń karalne jest wprowadzanie innych osób w błąd poprzez przypisywanie sobie stanowiska, tytułu lub stopnia, którego się nie posiada, a także karalne jest publiczne używanie lub noszenie odznaczenia, odznaki, stroju lub munduru, do których nie ma prawa. Grozi za to kara grzywny do 1000 zł albo kara nagany.
  • Odpowiedz
@Ubikwityna: Jak jeszcze chodziłem dawno temu do technikum, to nauczyciel miał tytuł doktora i robił habilitacje.
A ten regulamin jest w statucie szkoły? Czy to jakiś odrębny regulamin. Bo jeśli tego nie ma w statucie, to sobie mogą ;) Ja bym się chętnie skonfrontował z dyrektorem ;) albo niech dzieciak celowo mówi Pani/Panie magistrze :P
  • Odpowiedz
@rafal92f: raczej nie w statucie, ale taki "regulamin kultury", o mówieniu dzień dobry i do widzenia itp.
@asdfghjkl: a wiesz może, gdzie takie rzeczy najlepiej zgłaszać? szczerze mówiąc jakoś mnie to już nie interesuje, ale zawsze warto wiedzieć
  • Odpowiedz
@#!$%@?: na policję. Chyba ona zajmuje się wykroczeniami. Ale obawiam się że nic to nie da. To już lepiej nauczycielowi wstydu narobić i pokazać mu kodeks wykroczeń publicznie.
  • Odpowiedz
@asdfghjkl no właśnie chyba lepiej anonimowo na pały? (Choć co to da, nie ma czegoś takiego w statucie, po prostu mówią to uczniom). Pokazując im kodeks i się wymądrzając można na tym ucierpieć, każdy wie jacy są nauczyciele.
  • Odpowiedz
@#!$%@?: mnie to tam bawi że się tym bulwersujecie. Mówił bym na pan czy pani i tyle. Co zrobią? Uwagę wpiszą? ( ͡º ͜ʖ͡º) i co napiszą w tej uwadze? Że nie posługujecie się w rozmowie z nimi tytułem naukowym którym bezprawnie się posługują? Litości ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@asdfghjkl: szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to, ale zastanawiam się czy ktoś mógłby narobić nauczycielom tym brudu, bo z tego co wiem są dość często spiny na poziomie nauczyciel-rodzic
  • Odpowiedz
później będą się #!$%@? do końca szkoły

@#!$%@?: jak się chce być bojownikiem to trzeba brac na klatę konsekwencje i męczeńsko nieść ten krzyż XD
  • Odpowiedz