Wpis z mikrobloga

@tomjar: Gdy pracy najdzie kres maleńkich wojów procentów bez cukru dopadnie Cię stres cierpkich trunków.( ͡° ͜ʖ ͡°).
Po cukru 3 kilo czym szybciej gnaj, rozmieszaj to w soku, do bańki to daj.
Moc będzie zacna i cierpkość dostaniesz gdy po cytrynę w kolejce staniesz.
Owe wineczko tygodni sześć a gdy spróbujesz padniesz i cześć.
  • Odpowiedz
@mudmen: U mnie z soku naturalnego jeszcze 2 tygodnie musi postać by robotnicy % zakończyli pracę i jak coś to dam znać w skali : Syf, no czy ja wiem, może być, w sumie mogło by być lepsze, dobre, pycha, zacne.
  • Odpowiedz
@tomjar: na riviwie z biedronki wychodzi nawet pijalni cydr (nie równać mu się z angielskimi, ale nawet idzie to pic ze smakiem). Tylko jak któryś wyżej napisał, warto przełamać kwaśny smak słodyczą - ja polecam 4-8g ksylitolu na litr. Jeśli będziesz nagazowywac ten cydr to możesz przy butelkowaniu razem z cukrem do refermentacji.
  • Odpowiedz
@FulTun: @ChamskoCytuje: @mudmen: @ciasteczkowy_otwur: @paradoksik: @pijanypowietrzem: Sorry za spamowanie wołaniem was ale mały update o moim biedronkowym winie:
Fermentuje juz około 2 tygodni, wczoraj zdecydowanie zastopowalo, widocznie naturalne drożdze juz swoje zrobily, a cukru nie dodawałem, rozważam dodac nie wiecej niz pół kilo, zeby nie wyszło mocniejsze niż 8-10% i raczej wole kwasniejsze zeby smakowalo jak cydr a nie wino.
tomjar - @FulTun: @ChamskoCytuje: @mudmen: @ciasteczkowy_otwur: @paradoksik: @pijanyp...

źródło: comment_ktwvRUIE1bfzHfYa324eP0WVxzUBkXIX.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@tomjar: No i zacnie że wołasz bo temat na Topie jest. Wczoraj do swojego zajrzałem bez degustacji i zapaszek zaprawdę powiadam ponętny.
Idę aż zdegustować.........No.... grzeje w gardełko ale sam produkt jeszcze nie klarowny Mmmmyyyyy ale ładnie jabłuszkiem się odbiło. Dodam za tydzień 4 kilo cukru i niech się dzieje wola Baniaka. Puki co 20 litrów nastawu pracuje w tempie jeden bulgot na 4 min. A jak u Ciebie.?
Mmmyy
  • Odpowiedz
@besik14: Multimertem z Allegro. Winka zostało zabutelkowanego 10 flaszek po 480 ml i powiem Tobie że jak się wyklarowało to ma smaczek super i moc godną która po literku nieźle plącze nogi....Poczęstowałem kolegę sowitymi 5 litrami i jego żona mnie spotkała i powiedziała że ładnie go urządziłem bo w domu do łózka nie mógł dojść a degustował jeszcze z dwoma kumplami na ławce, jeden ślaczkiem poszedł do domu a drugi
  • Odpowiedz
@FulTun: @besik14: @pijanypowietrzem: @paradoksik: sorki ze was wołąm ale robie update odnosnie winka ze soku z biedry. Jedno juz zabutelkowalem cale 3 butelki na krzyz, ale wyszlo slabe. do tego drugiego balona dodalem cukru bo zastopowalo. w sumie ok 400g curku weszlo jakis miesiac poltora temu. Teraz dalej bulka z mala czestotliwoscia wiec dokonalem rozkosznej degustacji w papierowym kubku 200ml i jest jeszcze troche
tomjar - @FulTun: @besik14: @pijanypowietrzem: @paradoksik: sorki ze was wołąm ale ro...

źródło: comment_15814332270q3Yz97AiUhdKgHQhYqrqe.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@tomjar: Fajnie że zawołałeś.
Ja jeszcze nic nie wstawiłem ale coś mi już chodzi pod kopułką żeby nastaw zrobić z ryżu po Japońsku, tyle tylko że po takich 2 kubkach jak prezentujesz to nogi więdną.
Zacnie wygląda u Ciebie i z mojej strony Szacun i pochwałka chwalebna.
  • Odpowiedz