Aktywne Wpisy
lewoprawo +259
Pamiętacie te "kapsuły do umierania" firmy Sarco, które miały być cywilizowanym sposobem na samodzielną, godną eutanazję? Kładziesz się, wciskasz guzik, kapsuła Cię usypia i w ciągu minuty umierasz z powodu niedotlenienia mózgu. Jeśli wpadniesz w panikę, to jest też guzik awaryjny.
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
mickpl +529
#winiarstwo #a-----l #zrobtosam #diy #pijzwykopem
Po cukru 3 kilo czym szybciej gnaj, rozmieszaj to w soku, do bańki to daj.
Moc będzie zacna i cierpkość dostaniesz gdy po cytrynę w kolejce staniesz.
Owe wineczko tygodni sześć a gdy spróbujesz padniesz i cześć.
Fermentuje juz około 2 tygodni, wczoraj zdecydowanie zastopowalo, widocznie naturalne drożdze juz swoje zrobily, a cukru nie dodawałem, rozważam dodac nie wiecej niz pół kilo, zeby nie wyszło mocniejsze niż 8-10% i raczej wole kwasniejsze zeby smakowalo jak cydr a nie wino.
Idę aż zdegustować.........No.... grzeje w gardełko ale sam produkt jeszcze nie klarowny Mmmmyyyyy ale ładnie jabłuszkiem się odbiło. Dodam za tydzień 4 kilo cukru i niech się dzieje wola Baniaka. Puki co 20 litrów nastawu pracuje w tempie jeden bulgot na 4 min. A jak u Ciebie.?
Mmmyy
Ja jeszcze nic nie wstawiłem ale coś mi już chodzi pod kopułką żeby nastaw zrobić z ryżu po Japońsku, tyle tylko że po takich 2 kubkach jak prezentujesz to nogi więdną.
Zacnie wygląda u Ciebie i z mojej strony Szacun i pochwałka chwalebna.