Wpis z mikrobloga

• 0
#samochody #mechanikasamochodowa Rozerwała mi się skóra (tak solidnie) na kierownicy 4 ramiennej w a4b6. Co według was lepiej zrobić - kupić na olx jakąś w miarę dobrym stanie (200-250zl) czy obszyć u kogoś, kto zna się na robocie? Brat w w209 obszywal i koleżka za 250 zrobił mu całkiem fajna robotę - więc cenowo wygląda to podobnie.
A skoro już przy kierownicy jesteśmy, to jak myślicie, dużo dłubania by było przy montażu kiery z a4b7 i czy można by było elegancko podłączyć wszystkie klawisze funkcyjne?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A skoro już przy kierownicy jesteśmy, to jak myślicie, dużo dłubania by było przy montażu kiery z a4b7 i czy można by było elegancko podłączyć wszystkie klawisze funkcyjne?

@wsciekly_klapek_zawadiaka: Wiem że jest to możliwe ale nie potrafię ci odpowiedzieć co i jak. Podobno trzeba wymienić tylko dodatkowo taśmę kierownicy od a4b7. Sam będę chciał to zrobić ale jestem miękka faja jeśli chodzi o takie prace i będę szukał kogoś kto
  • Odpowiedz
@wsciekly_klapek_zawadiaka: jak masz w audi tempomat, to wystarczy wymienić taśmę kierownicy, dołożyć moduł trapezowy w kierownicy, przewody do multifunkcji i poduchę z przyciskami. No i oczywiście kodowanie programem np vcds, żeby audi zobaczyła w ogólę multifunkcję.

Jak nie masz tempomatu, to dochodzi dodatkowy moduł do wymiany w kolumnie kierowniczej i znowu kodowanie.

Robiłem to w aucie ojca. Najlepiej kupić kompletną kierownicę - wychodzi
  • Odpowiedz