Wpis z mikrobloga

@Jomahajomaso: To zabawne, że żyjemy w czasach największego rozwoju technologicznego, ale małpy mocno. Jakoś rzadko spotykam się z chwaleniem się przez kogokolwiek czymkolwiek związanym z jego najbardziej wartościowym i unikalnym pierwiastkiem w świecie zwierząt - intelektem. Ale wystawić gołą #!$%@?ę z #polishgirl zawsze spoko XD.
  • Odpowiedz
@Jomahajomaso: bo widzisz, kolego, z życiem - a szczególnie w kwestii relacji-damsko męskich - jest tak, że mężczyzna sobie żyje. I prędzej czy później, rzeczywistość wystosuje mu czerwoną pigułkę na dziąsło. Nokaut w pierwszej rundzie, techniczny niemal. I od niego zależy, czy przyjmie tą pigułę na dziąsło, otworzą mu się oczy na prawdę o relacjach vel połknie tą pigułkę, czy dalej będzie żył w nieświadomości i uważał kobiety za boskie stworzenia, wierzył w schemat "tej jedynej" czy połączenia dusz lub idealnego spasowania i masę innych bzdur oraz wdruków, którymi żyją AFC czyt. typowy sfrustrowany głupek/beta. Dlaczego o tym piszę?

Bo taki AFC nie bardzo rozumie jak funkcjonuje kobieta. A to wbrew pozorom proste stworzenie.
1) Paliwo kobiety to emocje. Każda kobieta, która powie - oczywiście z oburzeniem - że ona jest logiczna, racjonalna i bla bla bla, to hipokrytka. A chcesz się trzymać hipokrytów? Nikt nie chcę. Kobiety rozumieją, percypują, postrzegają i odbierają świat przez emocje. Emocje to ich paliwo. Każda emocja jest lepsza, niż marazm - a marazmem jest ta stabilizacja w męskim odczuciu. Czyli racjonalizm i miejsce na rozwój. Tu jest pierwszy zgrzyt w kreacji relacji.

2) Z emocjami wiąże się atencja. Kobiety wiecznie jej szukają, taki ich mechanizm. Jak małe dzieci, w czym są podobne. Właściwie kobieta to mentalnie nadal mała dziewczynka i tak chcę być traktowana. Wiadome, dzieci unikają odpowiedzialności, zrzucają winę na innych, migają się od wykonywania czynności czy ważnych decyzji, potrzebują kogoś kto im powie jak mają robić, ale nadal szukają atencji. To się gryzie z racjonalną postaw mężczyzny, który chcę mieć normalną relację i spokój. Mężczyzna przez większość swojego życia walczy - z sobą najczęściej. Nie dość, że walczy z innymi mężczyznami o pozycję łowcy alfa, w pracy o najlepsze wyniki/pozycję, w życiu o warunki bytowe, to chcę w domu spokoju. Ale nie, nie dostanie go, bo kobieta rozkręci aferę koperkową z powodu braku atencji czyli braku paliwa. Jak samochód jedzie na oparach, to też Ci to sygnalizuje, prawda? Kobieta
  • Odpowiedz
@Jomahajomaso
Cumplu, takich kobiet trzeba unikać. Pusta dziewucha, której największym atutem jest wygląd ;). Rozwalają mnie profile kobiet gdzie 99% to jej twarz albo ciało. Kurcze, żeby to były zdjęcia z ciekawych miejsc, ale ona ma większość zdjęci selfie. Od razu wiem, żaby od takiej księżniczki trzymać się z dala :).
Szanuję profilowe dziewczyn, gdzie jest pokazana ciekawe ujęcie przyrody, budowle, a do tego jej zdjęcia z ciekawych miejsc, do tego
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jomahajomaso: lubię takie zdjęcia, często są okraszone jakimś napisem w stylu "nie znasz nie oceniam", albo jakiś mądry tekst xD
Ale tak czy siak ładnie wygląda. Jak ktoś wyżej napisał, czerpie przyjemność z atencji :P
  • Odpowiedz