Aktywne Wpisy
Sercekapusty +3
#zwiazki #rozowepaski #tinder
Mirki, jak to realnie teraz wygląda w kontekście szukania panny do związku. Mam na myśli duże miasto wojewódzkie. Na prawdę a taka lipa na rynku? Jestem po 30stce, raczej normalny, wzrost i wyglad przeciętny minus. Zastanawiam się czy warto wyprowadzić się z wioski do miasta bo samotność już mnie zaczęła dobijać. Na wsi kompletna lipa z szukaniem panny, nawet na tinderze żadnych nie
Mirki, jak to realnie teraz wygląda w kontekście szukania panny do związku. Mam na myśli duże miasto wojewódzkie. Na prawdę a taka lipa na rynku? Jestem po 30stce, raczej normalny, wzrost i wyglad przeciętny minus. Zastanawiam się czy warto wyprowadzić się z wioski do miasta bo samotność już mnie zaczęła dobijać. Na wsi kompletna lipa z szukaniem panny, nawet na tinderze żadnych nie
drobne_na_taryfe +243
Łosoś ze szpinakiem w domowym cieście francuskim, karmelizowana brukselka i prosta sałatka. Przekrój w komciu
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
Chyba pierwszy raz od 2lat rpzladowalem baterie do zera w MBP i wybrzuszyła mi się bateria, a cykli ma pewnie 15 :(
Ostatnio też pojawiły mi się takie artefakty jakby taśma w wyświetlaczu nie była dociśnięta ale zniknęło
Obejmie mi to Apple Care bo mam wykupiony?
I nieco już luźne mam wejścia na USB-c, to wtedy by musieli wymienić całą płytę główną?
@pieczywowewiadrze: może Ty wiesz
Ogółem dziwnie bo wczoraj dolna pokrywa była jeszcze normalna, rozładował mi się do zera na kolanach, poszedłem oozuc na stronie i czuję że ma wybrzuszenie
Wie ktoś ile mniej więcej może zająć naprawa tego?
ale jak wezma do wymiany to razem z topcase trwa to 2-3 tygodnie nawet
Ale poczytalbym więcej, trochę to dziwne że musi kondycja spaść poniżej 80% jeśli mieli by ją naprawić :((
Właśnie sprawdziłem w coconutBattery i pokazuje macOS battery status: Good
Pojemność baterii ponad 98%
https://www.macrumors.com/guide/applecare-macbook-battery-replacement/
ale ogólnie masz tu zasady
1. Diagnostyka baterii (da sie zdalnie na infolinii)
Jesli beda jakiekolwiek errory nawet niewidoczne ale w logach to lapie sie na gwarancje czy jej przedluzenie (apple care)
2. Jesli kupione u autoryzowanego resellera to 2 rok masz tez gwarancji i mowisz ze na rekojmie a serwis sobie od apple ogarnia zwrot
Nie sluchaj randomow ktorym sie „wydaje”
Mogla sie zestarzec, mogla byc wadliwa, zdarza sie w kazdym sprzecie i kazdym wieku
Kupione na działalność gospodarczą więc pewnie się na to nie łapie...
Kupione
Ja bym zglaszal na gwarancje (apple care kupione wiec ta przedluzona) mozna zadzwonic i opisac wazne by zaznaczyc ze „nie ma zadnych uszkodzen od przyczyn zewnetrznych”.
Co do przestania uzywania to jak spuchla to nic juz bardziej sie jej nie powinno stac co nie znaczy ze nie moze. No ale na bank mniejsze zuzycie nie zaszkodzi.