Wpis z mikrobloga

@fronczu: kurrła mi to w ogole brakuje coś ostatnio na tym wypoku różnych #ama, Michau coś się powinien postarać o coś ciekawego, kiedyś tego było pełno ( ͡° ʖ̯ ͡°) ja bym był chętny, bo każde ama mnie interesuje XD weź może zrób je w znalezisku o jakiejs godzinie kiedy bedzie dużo ludzi
@Cumpelnastodwa wszelkiego typu dodatkowe produkty, ubezpieczenia, teoretyczne rabaty w zamian za coś, w takich sytuacjach klient prawie nigdy nie zyska. A przede wszystkim pseudopromocje, w takich marketach cena produktu jest w stanie z dnia na dzień wzrosnąć o 300%,po to by na następny dzień była wielka przecena, zabieg niby prosty, ale sporo ludzi się jeszcze nabiera,a co najgorsze, to całkowicie zgodne z prawem.
@fronczu: raz poszedlem kupic kabel hdmi. To bylo w Saturnie. Wybralem najtanszy i juz mialem isc do kasy, gdy zostalem zaczepiony przez pania z duzymi cyckami. Zaproponowala mi kabel z pozlacanymi stykami. Wzialem i przeplacilem ze 3x ( ͡° ͜ʖ ͡°). Cycki mnie zalatwily!
@Cumpelnastodwa ogólnie sprzęty takie jak kable wybierać najtańsze, bo praktycznie wszystkie klejone przez tego samego chińczyka, tylko wsadzane w inne opakowanie xD sprzęty agd też najlepiej wybierać jak najtańsze bo najprawdopodobniej się zepsują po 3, 4 latach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@fronczu: czasem smieszy mnie ze sprzedaja dodatkowa gwarancje do wszystkiego. Gosc mi mowi ze da mi gwarancje na 5 lat do ipada. Ja mu na to, ze za 2 lata to sobie kupie nowego ( ͡° ͜ʖ ͡°). Elektronika teraz bardzo szybko sie starzeje.
@fronczu: to ja mam jeszcze pytanie: ma się jako pracownik jakieś rabaty czy też jakąś sumę pieniędzy, którą możemy wykorzystać wybierając sobie produkty ze sklepu? dzisiaj oglądałem nowy film Odyna (ten facet od wykrywaczy metali z yt ( ͡º ͜ʖ͡º)) i wspomniał tam, że pracownik media marktu go rozpoznał i "podarował mu" statyw na telefon
@Alex_mski pewnie zależy od polityki sklepu, u mnie akurat każdy produkt był inaczej przeceniony, na przykład jeden telewizor tylko o 100 złotych, a drugi o 600 złotych. No i dany sprzęt na znizce możesz kupić tylko raz na dany okres, np telefon raz na rok chyba, TV raz na 3 lata itp