Aktywne Wpisy
chwilowypaczelok +911
Test wieku: jeśli to pamiętasz to masz więcej niż 30 lat
Viesti +347
Rozwala mnie ta ostatnia nagonka na RODy – nic a nic nie wygląda na zorganizowaną ustawkę. Na co dzień deweloper to synonim najgorszego zła a tu nagle „oddajmy najlepsze tereny w mieście deweloperom, tylko oni tworzą przestrzeń dodaną w mieście”.
Też zwróćcie uwagę na to, że nie pada w takich tezach słowo sprzedajmy tylko oddajmy, przekażmy itp. Biednych deweloperów z pewnością nie stać na ziemię a oni tam by w czynie
Też zwróćcie uwagę na to, że nie pada w takich tezach słowo sprzedajmy tylko oddajmy, przekażmy itp. Biednych deweloperów z pewnością nie stać na ziemię a oni tam by w czynie
Chcę kupić coś takiego, tylko bez naklejek mówiących, że to podróbka - inaczej mówiąc, chcę podróbkę, ale tylko kształtem podrabiającą a nie kolorami i napisami.
No i tutaj pojawia się pytanie, jak będzie z moimi pieniędzmi, ukradną, czy jednak dostanę sprzęt? No i jak będzie z podatkami, da się jakoś uniknąć 47% cło i 23% vat co sprawi, że chiński rower w fajnej cenie stanie się nagle zupełnie nieopłacalnym nabytkiem jak przestanie udawać firmówkę? Bo ogólnie 9 tysiaków za chiński full carbon na ultegrze to spoko cena, ale 14 tysi za to samo to już wolę coś markowego kupić i z gwarancją na miejscu.
#rower #aliexpress #zakupy #kiciochpyta #zakupywchinach #vat #poradypodatkowe
@badasq: żryj gruz
Powodzenia.
@11mariom:
@kravjec:
@plusbear:
sorki, że was taki nonejm woła, ale pod tagiem #aliexpress wydaliście mi się jedynymi ogarniętymi osobami, możecie rzucić okiem na moje pytanie
Jeżeli złapią że paczka gift tak naprawdę była na sprzedaż, to ją zatrzymają i zwrócą się do Ciebie po
Tylko to jest tak duża kasa a cło tak przeogromne, że wolę się 200 razy upewnić zanim przeleję gdziekolwiek pieniądze.
Ceny osprzętu shimano w pl są podobne, a resztę części wolę sobie dobrać pod siebie, nawet przepłacając. Bez przymiarki do roweru sporo części może mi nie pasować, przykładowo kupno kierownicy zintegrowanej z mostkiem to loteria, bo nie