Wpis z mikrobloga

Ciekawe, że rynek prezerwatyw jest praktycznie oligopolem, a wręcz prawie duopolem (przynajmniej w Polsce). Ciekawy jestem, ile % rynku mają łącznie marki Durex oraz Unimil+SKYN, obstawiam, że w Polsce wolumenowo z 80% (a wartościowo jeszcze więcej, bo inne marki są tańsze).

Ciekawe co powoduje, że nikomu innemu nie udaje się zaistnieć na tym rynku. Ograniczone zaufanie ludzi do nowości?
Orientujecie się jak to wygląda w innych krajach, tzn. czy też jest dominacja tych dwóch producentów?

#ekonomia #przemyslenia #ciekawostki #seks
  • 4
  • Odpowiedz
@1788: A ile rynku w kwestii napoi typu cola mają Coca-Cola i Pepsi? Mało kto kupuje te Zbyszka, PoloCole i Colę Original z biedronki. Reklama z której bierze się (słusznie lub nie) zaufanie do marki, przyzwyczajenie i jakoś samo idzie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@1788: używamy durexów bo:
-są najtańsze (40 za 43 zł w APTECE doz więc legit)
-nie mieliśmy z nimi żadnych problemów
-sprawdzone
-cienkie
Skyny są jeszcze dobre ale odkąd znam ofertę w doz to nie zamierzam wracać. Unimile piekły moją dziewczynę. Innych nie próbowałem ale nigdy nie widziałem innych cienkich gumek (a to serio robi różnicę)+słyszałem złe opinie o lidlowskich itp. Kluczem jest jeszcze dostępność, większość kupuje w drogeriach (gdzie wybór
  • Odpowiedz