Wpis z mikrobloga

Serwus, mocno ograniczony czas nie pozwala na częste i obszerne aktualizacje z uprawy #chilishopec, nie mniej jednak to musicie zobaczyć – jest pięknie. Na zdjęciu 7 Pot Bubblegum Red oraz Dorset Naga Orange (zdjęcie z 6 sierpnia – dzień 220). Kolejne poniżej.

#chili #chilli #chilihead #chillihead #papryczki #papryka #uprawapapryczek #ogrod #ogrodnictwo #hobby
shopec - Serwus, mocno ograniczony czas nie pozwala na częste i obszerne aktualizacje...

źródło: comment_3ApigSnpb1gwPYlcULz6Mp4Ugin0IHhz.jpg

Pobierz
  • 26
@wizkid: W tym roku papryka nie ma lekko i choć były miejsca gdzie było lepiej niż w większości kraju, to duże amplitudy temperatury powodowały, że sporo osób narzekało na wiązanie. Nie wiem czym i jak nawozisz, ale podczas kwitnienia warto obciąć azot i dołożyć potasu.
@gobi12: Dziękuję, słowa uznania zawsze w cenie ;)

Co do liści... dolnych pozbywałem się dość szybko, a później przerzedziłem jeszcze górę. W tym roku przesadziłem z ilością roślin, dodatkowo część mocno rozrosła się i musiałem robić przecinki, tak żeby całość bezpiecznie dociągnąć do końca sezonu.

Z racji szybko rozpoczętego sezonu, u mnie zdecydowana większość jest już gotowa, a teraz obserwuję, które z nich chcą jeszcze zawiązywać – te po wycięciu nieproduktywnych