Aktywne Wpisy
120_Dni_Sodomy +51
Ostatni dzień wakacji i trzeba wracać do korpo #programista15k fajne mam ciałko?
#pracbaza #pracait #p0lka #wakacje
#pracbaza #pracait #p0lka #wakacje
mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego Polacy nie są zainteresowani kobietami z zagranicy?
Prawie w ogóle nie widuje takich par ale widuje dużo par Polka+zagraniczny. Kwestia wyglądu to durny stereotyp chyba z lat 90 albo wczesnych 00 i obecnie większość gości 20-30 wygląda na prawdę dobrze (a przynajmniej w dużych miastach). W porównaniu z Polkami to obecnie mężczyźni wypdają lepiej, bardziej dbają o siebie i przykładają wagę do wyglądu/ubioru. Nawet widać obecnie trend, Polki
Dlaczego Polacy nie są zainteresowani kobietami z zagranicy?
Prawie w ogóle nie widuje takich par ale widuje dużo par Polka+zagraniczny. Kwestia wyglądu to durny stereotyp chyba z lat 90 albo wczesnych 00 i obecnie większość gości 20-30 wygląda na prawdę dobrze (a przynajmniej w dużych miastach). W porównaniu z Polkami to obecnie mężczyźni wypdają lepiej, bardziej dbają o siebie i przykładają wagę do wyglądu/ubioru. Nawet widać obecnie trend, Polki
Zrobiłem sobie takie oto zestawy na dwóch różnych stronach:
https://www.x-kom.pl/lista/ht3w1j4du
https://www.morele.net/inventory/info/386f5158/
(wszelkie różnice wynikają z dostępności)
W sumie trochę mi zajęło zanim się zdecydowałem wreszcie na 100% co konkretnie chcę kupować i z czego potem składać cały zestaw, ale załóżmy, że to już za mną. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Pojawił się za to drugi problem, a mianowicie taki, że nie mogę się zdecydować: x-kom, czy morele? Paczka byłaby oczywiście zamawiana kurierem, bo nie mam niestety możliwości, żeby odebrać to wszystko osobiście.
Poczytałem opinie na różnych forach, także na wykopie i trochę bardziej skłaniam się jednak do x-koma. Morele wydaje się być bardziej problematyczne w kwestii wszelkich reklamacji i gwarancji (i mi maila wyciekli, #!$%@? (╯°□°)╯︵ ┻━┻), ale może to po prostu mój błąd poznawczy? Wcześniej kupowałem różne rzeczy w obydwu sklepach i było ok, ale wtedy były to jakieś pierdoły, a nie sprzęt za prawie 8k. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ktoś, coś? Jakieś za, przeciw? Będę naprawdę wdzięczny za sugestie, które mnie na przyszłość uchronią przed jakaś katastrofalną wtopą, czy też inną aferą.
#pcmasterrace #komputery #pc #morele #xkom
Po pierwsze wziął jakieś fajne aio 280mm na cpu, wydajność niewiele lepsza ale fajniej wygląda przez te okno,
zmienił obudowę bo tu nie wchodzą radiatory 280mm (nawet jak go teraz nie weźmiesz to szkoda żeby kiedyś nie wszedł bo 280 to dobry rozmiar) a i
Co do zasilacza, odpuść sobie tego Corsaira i weź Seasonica. Oni dają 10letnią gwarancję i mają jedne z najlepszych zasilaczy.
Seasonic
@Wu70: @ScorpZero: Niekoniecznie. Zgaduję, że OP specjalnie bierze mocniejszy zasilacz z dwóch powodów:
- zasilacz przy mniejszym obciążeniu jest cichszy. Oczywiście nie można też przesadzać, bo jak obciążenie będzie za niskie, to sprawność zasilacza będzie kiepska.
- ma jakieś plany na przyszłość co do platformy
Czasem warto wziąć trochę mocniejszy zasilacz, jeśli nie ma takiej dużej różnicy w cenach. Często wychodzi nawet taniej.
Komentarz usunięty przez autora
@zrodzony_w_przegrywie
Życzę powodzonka z takim podejściem!
@Wu70: Tyle, że zasilacz o mniejszej mocy nie zawsze jest tańszy. W sklepach jest dużo anomalii cenowych :)
@ScorpZero: ja wziąłem krakena tylko ze względu na wygląd (okno), jak wrzucisz tam wielki pustak to można od razu pozbyć się tego okna :P ani ramu, ani płyty nic nie widać tylko wielka cegła :D
bo z wydajnością to topowe powietrzne wcale albo tylko nieznacznie ustępują aio więc pod tym względem nawet
(oczywiśćie nie pisałem żeby nie brać nvme tylko tańsze nvme)
Myślałem też nad i9 i 2080S, ale stwierdziłem, że nie ma sensu grubo ponad 1,5k dokładać, skoro raczej nie planuję grania w 4k. Sam upgrade karty daje ok. 15-20% boost tylko, a cena rośnie praktycznie o 1k. Już lepiej brać 2070S i sprzedać jak
https://www.x-kom.pl/p/482930-pamiec-ram-ddr4-patriot-16gb-3733mhz-viper-4-cl17-2x8gb.html
Chyba, że czytałeś i te Twoje powinny zrobić spokojnie 3700-4000?
I też kwestia w co i na jakim monitorze grasz, czym wyższa częstotliwość i gry multiplayer tym większe znaczenie ma ram i cpu. Jeśli monitor 60Hz to szkoda zachodu.
Ciekawe też jak to lata ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.x-kom.pl/p/475611-pamiec-ram-ddr4-patriot-16gb-4400mhz-viper-steel-cl19-2x8gb.html
później jeszcze różne tridenty