Aktywne Wpisy
mybeer +227
Ile netto zarabiają Polacy pod koniec 2024 roku? Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie.
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Ile zarabiasz miesięcznie na rękę?
- Poniżej 4.000 8.2% (746)
- 4.001-5.500 15.4% (1405)
- 5.501-7.000 16.6% (1513)
- 7.001-9.000 14.1% (1284)
- 9.001-12.000 14.2% (1296)
- 12.001-15.000 7.8% (710)
- 15.001-18.000 4.8% (436)
- 18.001-22.000 4.0% (365)
- Powyżej 22.000 10.5% (961)
- Nie zarabiam w Polsce 4.5% (407)
jacas +18
Podeśle jakiś dobry człowiek na PW screenshoty z tym "flirtem" Boczka erosomana z @Lola18, bo teraz nie zasnę dopóki nie zobaczę co tam się odjaniepawliło ( ͡° ʖ̯ ͡°)?
#slubodpierwszegowejrzenia
#slubodpierwszegowejrzenia
dlaczego tu jest nie?
rodzice mówią, że dlatego, że zbliżam się do drogi głównej i nie widze drogi podporządkowanej, więc się nie zbliżam do krzyżówki z taką drogą, ale jakbym jechał z innej strony to bym się zbliżał. przecież to nie ma sensu to ich łumaczenie
błąd w programie czy jest jakieś wytłumaczenie?
#prawojazdy #pytaniedoeksperta #pytanie
Nie, nie dlatego że widziałem odpowiedź. Wyjaśniłem Ci to na podstawie
Może mi jeszcze powiesz, że przez fakt, że widzę tu dwie poprawne interpretacje nie znam znaczenia znaku "Ustąp pierwszeństwa"? Daruj sobie takie docinki, bo tylko pokazujesz, że nie potrafisz obronić swojej pozycji.
@
Komentarz usunięty przez autora
No to chyba o to chodzi abyś użył mózgu i znajomości znaków. Żadna z
Po pierwsze masz obrazek, na którym jest znak i musisz określić czy masz pierwszeństwo
Ja cały czas pokazuję dwie możliwe interpretację. Ty cały czas wyciągasz tylko jedną z nich i wykasujesz z "Nie masz racji i prawa jazdy, bo moja interpretacja jest najmojsza".
Specjalnie podałem dwie analogie, żeby to
@forest23: A co, jak według kogoś autor miał na myśli rzeczownik skrzyżowanie?
O to chodzi w tej całej dyskusji. Pytanie jest niejednoznacznie skonstruowane.
"Droga podporządkowana - droga oznakowana jako droga podporządkowana, na której kierujący zbliżający się do skrzyżowania jest zobowiązany ustąpić pierwszeństwa kierującym zbliżającym się do skrzyżowania drogą oznakowaną jako droga z pierwszeństwem."
Więc człowieku ewidentnie pytanie "Czy w przedstawionej sytuacji zbliżasz się do skrzyżowania z drogą
@memento_mori: Jest Z, więc naucz się czytać ;)
Pytanie:
Ale Ty nadal swoje. Jadąc drogą podporządkowaną dojeżdżasz do skrzyżowania, drogą z pierwszeństwem.
Forma inna, ale znaczy to samo.
@forest23: na to wychodzi, ale skąd ja mam wiedzieć, co autor miał na myśli? tu jest cały problem
"idę do kolegi z laptopem"
co mam na myśli?
a)idę do kolegi, który ma laptopa
b)idę do kolegi i zabieram ze sobą laptopa
która odpowiedź jest poprawna i dlaczego?
Mam nadzieję, że nie zdasz tego prawka ;)