Wpis z mikrobloga

dobra bo p-------a dostane
dlaczego tu jest nie?
rodzice mówią, że dlatego, że zbliżam się do drogi głównej i nie widze drogi podporządkowanej, więc się nie zbliżam do krzyżówki z taką drogą, ale jakbym jechał z innej strony to bym się zbliżał. przecież to nie ma sensu to ich łumaczenie
błąd w programie czy jest jakieś wytłumaczenie?
#prawojazdy #pytaniedoeksperta #pytanie
hehexdlollmao - dobra bo p-------a dostane
dlaczego tu jest nie? 
rodzice mówią, że...

źródło: comment_INjdONKCcQlA4FQNrrULw5Cap1w8jecl.jpg

Pobierz
  • 160
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szysznik: @hehexdlollmao

A SKĄD WIESZ? Bo widziałeś poprawną odpowiedź? Jakby poprawną odpowiedzą było "Tak", to by pytali. I tu jest problem. Dopóki nie znasz odpowiedzi, to nie jesteś w 100% pewny, co autor miał na myśli.

Nie, nie dlatego że widziałem odpowiedź. Wyjaśniłem Ci to na podstawie
  • Odpowiedz
Mam tylko nadzieję, że nie masz prawka ;)

Może mi jeszcze powiesz, że przez fakt, że widzę tu dwie poprawne interpretacje nie znam znaczenia znaku "Ustąp pierwszeństwa"? Daruj sobie takie docinki, bo tylko pokazujesz, że nie potrafisz obronić swojej pozycji.

Nie, nie dlatego że widziałem odpowiedź. Wyjaśniłem Ci to na podstawie znaku A-6b.

@
  • Odpowiedz
@Szysznik:

Natomiast pytanie "czy w tej sytuacji zbliżasz się do skrzyżowania z drogą podporządkowaną" wymaga najpierw zinterpretowania, czy chodzi o to, że: - "zbliżasz się do skrzyżowania od strony drogi z pierwszeństwem" (Tj. "czy masz pierwszeństwo"), czy odwrotnie: - "zbliżasz się do skrzyżowania drogi głównej z drogą podporządkowaną" (Tj. "skrzyżowania, w skład którego wchodzi droga podporządkowana").

No to chyba o to chodzi abyś użył mózgu i znajomości znaków. Żadna z
  • Odpowiedz
@Szysznik:

Natomiast pytanie "czy w tej sytuacji zbliżasz się do skrzyżowania z drogą podporządkowaną" wymaga najpierw zinterpretowania, czy chodzi o to, że: - "zbliżasz się do skrzyżowania od strony drogi z pierwszeństwem" (Tj. "czy masz pierwszeństwo"), czy odwrotnie: - "zbliżasz się do skrzyżowania drogi głównej z drogą podporządkowaną" (Tj. "skrzyżowania, w skład którego wchodzi droga podporządkowana").

Po pierwsze masz obrazek, na którym jest znak i musisz określić czy masz pierwszeństwo
  • Odpowiedz
@cincin27: Ehhh...

Ja cały czas pokazuję dwie możliwe interpretację. Ty cały czas wyciągasz tylko jedną z nich i wykasujesz z "Nie masz racji i prawa jazdy, bo moja interpretacja jest najmojsza".

Specjalnie podałem dwie analogie, żeby to
  • Odpowiedz
ale według mnie autor pytania miał na myśli nie rzeczownik "skrzyżowanie" tylko czynność jaka się zaraz dokona

@forest23: A co, jak według kogoś autor miał na myśli rzeczownik skrzyżowanie?

O to chodzi w tej całej dyskusji. Pytanie jest niejednoznacznie skonstruowane.
  • Odpowiedz
@Szysznik Na zdjęcie, które wrzuciłem wyżej jest wszystko wyjaśnione. NIE MA TAM MOWY o innej interpretacji. Nie wiem, czy masz problem z otworzeniem obrazka, ale przepiszę:

"Droga podporządkowana - droga oznakowana jako droga podporządkowana, na której kierujący zbliżający się do skrzyżowania jest zobowiązany ustąpić pierwszeństwa kierującym zbliżającym się do skrzyżowania drogą oznakowaną jako droga z pierwszeństwem."

Więc człowieku ewidentnie pytanie "Czy w przedstawionej sytuacji zbliżasz się do skrzyżowania z drogą
  • Odpowiedz
@Szysznik No i jest jedna interpretacja! Nawet Ci wkleiłem zdjęcie do materiałów do nauki prawa jazdy, które dają w każdej szkole jazdy.

Ale Ty nadal swoje. Jadąc drogą podporządkowaną dojeżdżasz do skrzyżowania, drogą z pierwszeństwem.

Forma inna, ale znaczy to samo.
  • Odpowiedz
@cincin27: ty albo trollujesz albo masz jakieś problemy psychiczne. teraz aj ci dam pytanie i na nie odpowiedz
"idę do kolegi z laptopem"
co mam na myśli?
a)idę do kolegi, który ma laptopa
b)idę do kolegi i zabieram ze sobą laptopa
która odpowiedź jest poprawna i dlaczego?
  • Odpowiedz
@hehexdlollmao A Ty nie wiesz co oznaczają znaki. droga podporządkowana «droga, po której jadące pojazdy, zbliżające się do krzyżującej się z nią drogi głównej, mają obowiązek ustąpienia pierwszeństwa przejazdu pojazdom jadącym tą drogą»

Mam nadzieję, że nie zdasz tego prawka ;)
  • Odpowiedz