Wpis z mikrobloga

@Kempes: tak będzie XDDD, 15 sierpnia jest tradycyjną datą defilady związaną z świętem WP. Weź ogarnij typie, że Kato to miasto wojewódzkie, a w tym roku była 100 rocznica powstań śląskich i przeniesienie miejsca obchodów to spoko gest. Lepszy niż organizowanie jakiejś akcji pociągu powstańczego do Warszawy, co już prawie podchodzi pod oplucie ludzi na Śląsku.
@Maneharno Typie, znasz inne państwo w którym premier przesuwa o kilkaset kilometrów miejsce oficjalnej defilady wojskowej tylko dlatego, że jest OKRĄGŁA ROCZNICA jakiegoś wydarzenia historycznego? ( )
@Kempes: nie śledzę takich wydarzeń w skali międzynarodowej, ale uważam, że w rocznicę krwawych powstań mających na celu przyłączenie regionu do kraju korona z głowy władzy i państwu nie spadnie jeśli pokaże, że docenia poświęcenie i pracę. Zresztą o czym z tobą pisać, jak plujesz na inne regiony kraju i traktujesz jako gorsze. Na dodatek nazywanie Kato, które fakt nie są najpiękniejsze, ale też nie są przeciętnym miastem powiatowym? Serio? W
@Maneharno Szczególnie że docenia to poświęcenie i pracę w roku wyborczym w okręgu wyborczym premiera ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Wkrótce defilady w każdym mieście powiatowym, mówię ci! Nasze wojsko szczególnie nadaje się do defilad, już wkrótce zmodernizowane T-72 czy śmigłowce Mi-8 ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜
@Kempes: i dalej przypisuj kato do miasta powiatowe. Jedna z lepszych inicjatyw, nawet jeśli w dużej części motywowana polityką to i tak jest to spoko gest w stronę mieszkańców regionu, a plucie na to tylko pokazuje, jak bardzo mieszkańcy polski centralnej mają wywalone w regionalny plebs. I wzajemnie, bo plujemy na was tak samo.
@Maneharn Katowice to dopiero początek. Wkrótce defilady wojskowe w każdym mieście powiatowym wystarczy znaleźć tylko sobie okrągłą rocznicę.

Plucie... przypisywanie Katowicom bycie miastem powiatowym... srogie piguły misiaczku bierzesz, dobry materiał jesteś na pracownika #tvpis ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Kempes: to nie piguły to realizm, jak ktoś z "wielkiego" stołecznego miasta wyraża pogardę dla roboli z śląska, a kato nazywa byle jakim miastem powiatowym, to wywalone w niego. Płacz dziecka, że nie było raz defilady, na którą i tak nie chodzi, a za rok z okazji 100 rocznicy bitwy warszawskiej będzie ona podkręcona na maxa. Jeszcze to oburzenie, że jak to jaśniepan prezydent, którego zazwyczaj gnoisz pojechał do jakiejś dziury.
@Kempes: a jeszcze potem się gorole dziwią dlaczego ślązacy często mówią o autonomii, jak wy jesteście #!$%@?ęci, bo boli was jeden pozytywny gest w tę stronę i nawet jak on był motywowany korzyściami politycznymi to sama inicjatywa jest słuszna.

Otoczyć was fosą i modlić się o deszcz
@Maneharno Co ty sobie dopowiadasz misiaczku to mnie nie interesuje. Ale dziwi mnie trochę, że nie napiszesz, że do tej przypisywanej mi pogardy, namówił mnie sam król tej planety pan SOROS będący pod wpływem Jaszczuroludzi, rządzących tą planetą...
Zrobiłeś mi dzień swoimi wykwitami słownymi i kombinacją alpejską swojej marnej inteligencji ( ͡º ͜ʖ͡º)