Aktywne Wpisy
mookie +53
Tak się żyje powoli na tej wsi, gdy ma się kredyt.
Mini ratka 3500 PLN z czego kapitał stoi praktycznie w miejscu, więc mieszkanie się nie spłaca tak jak obiecali wykopowi fliperzy i handlarze betonu. Jak doliczyć opłaty za to mieszkanie ~800 PLN, to wyjdzie że trzeba wywalić 4300 PLN/msc by móc mieszkać. Pomijam już to, że wyprztykali się wcześniej z oszczędności życia na wkład własny i wykończenie.
Czyli wychodzi na to,
Mini ratka 3500 PLN z czego kapitał stoi praktycznie w miejscu, więc mieszkanie się nie spłaca tak jak obiecali wykopowi fliperzy i handlarze betonu. Jak doliczyć opłaty za to mieszkanie ~800 PLN, to wyjdzie że trzeba wywalić 4300 PLN/msc by móc mieszkać. Pomijam już to, że wyprztykali się wcześniej z oszczędności życia na wkład własny i wykończenie.
Czyli wychodzi na to,

niewiemjakiwybrac +407

Jeśli macie ochote na AMA z psychologiem zajmującym się uzależnionymi w Monarze dajcie znać.Pytania pod tym postem.
Wiem czym są narkotyki, sam jestem politoksykomanem.
Według mnie jest bzdurą, w temacie uzależnień rozmawiamy zazwyczaj o konkretnej substancji lub grupie substancji psychoaktywnych, która ma potencjał uzależniający, biorą pod uwagę, że bardzo często jest to substancja pochodząca z apteki, z legalnego przemysłu farmaceutycznego, gdzie produkcja jest regulowana prawnie. Zanieczyszczone są najczęściej te produkowane nielegalnie.
Osoby uzależnione bardzo często mają podwójne rozpoznanie (nałóg + jakieś zaburzenie), dlatego często zaleca się im skorzystanie z pomocy w szpitalu psychiatrycznym. Sam odwyk w ośrodku uzależnień może nie wystarczyć, bo uzależnienie jest konsekwencją zaburzeń. Pobyt na oddziale leczenia uzależnień (alkoholizmu) trwa przeważnie od trzech tygodni do trzech miesięcy,(w Monarze do 12miesięcy)w zależności od stanu pacjenta i