Wpis z mikrobloga

Meksyk dwa dni temu: Kolektywy feministyczne zorganizowały wściekłe protesty, po tym jak czterech policjantów porwało 17 letnią dziewczynę spod imprezy w Azcapotzalco, i zgwałciło ją w policyjnym radiowozie.

Przypominam: Ani kapitalizm, ani patriarchat. A.C.A.B!

#antykapitalizm
#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #meksyk #feminizm #rozowepaski #anarchizm
rzuberbozy - Meksyk dwa dni temu: Kolektywy feministyczne zorganizowały wściekłe prot...

źródło: comment_D8kRflCYeLz0rdHDBuFfqzBlBvkn1fM9.jpg

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rzuberbozy: Coś trochę bardziej aktualnego niż 1880 rok? Wtedy nie było samochodów, komórek, leasingow, airbnb i setek innych rzeczy z ktorymi mam problem zeby to sklasyfikowac. Moje pytania były proste i bezpośrednie bez wymyslaniajakiś dziwnych przykładów. Codzienne przypadki życia mojego albo znajomego więc będe wdzięczny za prosta odpowiedź.
  • Odpowiedz
  • 6
@kinasato http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,54420,14936295,Dlaczego_bojowkarze_zaatakowali_squat__Przychodnia_.html

Inaczej było w przypadku "Przychodni". Tam początkowo policji nie było. Uczestnicy Marszu Niepodległości obrzucili budynek koktajlami Mołotowa, spalili stojący na podwórku samochód, wybili szyby. Kilka osób zostało ranionych odłamkami szkła. Mieszkańcy "Przychodni" podkreślają, że bronili się sami, że długo nie było pomocy policji.

Oj klamczuszku ( ͡º ͜ʖ͡º)

@KrakenFromKrakenowo Nadal aktualne. Własność personalna to rzeczy których używasz, prywatna to ta której nie używasz
  • Odpowiedz
@rzuberbozy: Czemu tak bardzo nie chcesz odpowiedzieć na moje pytanie? Cały czas mówię o przedmiotach które są jednocześnie obiema rzeczami. Auto którego używam do pracy a potem prywatnie. Jeżeli mieszkanie wynajmę na jeden dzień w roku a przez resztę dni w nim mieszkam to jest wlasnosc osobista? Jeżeli tak to gdzie jest granica?
  • Odpowiedz
  • 4
@KrakenFromKrakenowo jeżeli to jedyne auto to jest to własność osobista.

A jeżeli dom jest jeden, to jest własnością osobistą.

Pytasz się o totalne p--------y łapiac za słówka, gdzie ja już wytłumaczyłem co jest własnością ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@rzuberbozy: To nie są p------y. Staram się ustalić czy w waszym systemie będzie mi dawać - wtedy jestem za, czy będzie i mi zabierać - wtedy jestem przeciw.

Jaki jest limit domow/samochodów/komorek?
Czy działka na którą się wyprowadzam na czas wynajmu to dom? I co to znaczy "jedyne auto"? Jest to jedno z wielu aut w firmie a oprócz tego jest jeszcze kolejne zupełnie prywatne (zarejestrowane na osobę a nie
  • Odpowiedz
  • 3
@KrakenFromKrakenowo Socjalizm raczej stawia na transport publiczny jeżeli chodzi o komunikację. Patrz chociażby na moskiewskie metro, czy chociażby metro w Pjongjangu (to akurat warto wygooglować, bo wygląda niesamowicie). To rozwiązanie jest raz - bardziej ekologiczne, dwa - mniej kosztowne. Oczywiście, nikomu się nie zabroni posiadania samochodu, ale powiedz szczerze, po co Ci 2 samochody? Chyba, że dla żony.

Z domami inna kwestia. By wyeliminować bezdomność trzeba zlikwidować posiadanie paru domów. Po
  • Odpowiedz
@rzuberbozy: przeciez jest tak jak napisałem.

mieszkańcy przychodni bronili sie sami długo nie bylo pomocy policji

100% potwierdzenia moich słów. Wezwali policję i nie mogli doczekać sie przyjazdu. Znalazłeś artykuł mowiący to co napisałem :D To wydarzenie jest powszechnie znanym faktem, babka z wyborczej drążyłą dlaczego policja była tak poźno, nawet chyba odtwarzali nagranie dramatycznego telefonu ze squatu na policję o pomoc.
  • Odpowiedz
@rzuberbozy: Ponieważ jeden nie spełnia moich wymagań. Potrzebuję duże auto dla siebie i rodziny, miejskiego p------a do codziennej jazdy i roadstera do cieszenia się życiem :)

Wydaje mi się, że trochę za mocno chcesz ingerować w moje życie. Dla czego chcesz mi mówić ile mam mieć domów, samochodów, czym mam się przemieszczać itd?
  • Odpowiedz
  • 1
@kinasato Polscy anarchiści to w większości zradykalizowane hipisy niepotrafiące zbudować sensownego ruchu o czym przekonałem się na własnej skórze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Robią dobra robotę w akcjach społecznych, ale nic więcej. Za nich się nie będę tłumaczył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@KrakenFromKrakenowo Przyszłość, kolego, leży w dużym transporcie publicznym. Notabene wysokiej jakości. To jedyna droga by wyeliminować korki w miastach oraz zmniejszyć emisję CO2 do atmosfery. Przekonasz się o tym, gdy "According to the report's projections, the current world population of 7.3 billion is expected to reach 8.5 billion by 2030, 9.7 billion in 2050 and 11.2 billion in 2100."

Przecież mamy wolny rynek, tyle wyborów na rynku samochodów, a okazuje
  • Odpowiedz
@rzuberbozy: No niestety nawet wolny rynek nie potrafi stworzyć czegoś co jest jednoczesnie duże i małe, ma dużo mocy ale mało pali a do tego nie ma dachu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sa jakieś kompromisy jak Mercedes AMG czy inne Audi S ale to jeszcze nie moje progi :)

Mam ostatnie pytanie. Nie przeszkadza wam w tym co mówicie kompletny brak zainteresowania społeczeństwa tym rozwiązaniem? Ledwo
  • Odpowiedz
Własność osobista to rzeczy których używasz w dniu codziennym, samochód, twój dom, szczoteczka do zębów, ziemia którą kultywujesz chociażby do warzyw.

Własność prywatna to środki produkcji i pół środki z których zyskujesz profit, np. Dom pod wynajem, plantacja niewolników czy fabryka.

@rzuberbozy: Hmmm... Idąc wczoraj z pracy do wynajmowanego mieszkania (nie stać mnie na kupno), przechodziłem obok nowego bloku. Cześć ludzi tam mieszka, ale w wielu oknach czy balkonach widać
  • Odpowiedz