Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki z #wroclaw (bo tam działa się akcja) i #lodz (bo stamtąd jest nasz bohater) - uważajcie na czarnego Opla Corsę D na numerach EL 441TV.

Nagranie - https://www.youtube.com/watch?v=CyaXyQcwDbE

A teraz ze szczegółami - wczoraj jechałem za nim przez krótką chwilę. Zbliżaliśmy się do świateł, które były dla naszego pasa zielone. A typ hamuje, i to na tyle nagle, że w 0:07 słychać pisk moich opon. Jeszcze wyciąga rękę, tylko nie wiem, czy to miał być gest przepraszający, czy grożący. Ale chyba grożący, bo jak dojechałem do swojego celu, to zbiegiem okoliczności Corsa również tam była, i od razu moją uwagę przyciągnęło spore uszkodzenie tylnego zderzaka. Widać je też na filmie, więc nie było nowe.

Jak sądzicie - próba spowodowania kolizji w celu naprawy zderzaka z OC kogoś innego, czy może zagapienie się bez złego zamiaru?

#polscykierowcy #polskiedrogi #stopcham
Methelin - Mirki i Mirabelki z #wroclaw (bo tam działa się akcja) i #lodz (bo stamtąd...

źródło: comment_vOTk4XCxkruSj8K4ktp8UpixsvSQG3Yx.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
@Methelin: Koleś naćpany i tyle. Oszust, który według mnie rozbija się taką Corsą i szuka stłuczki by naprawić auto. Bardzo dobrze, że dodałeś go na stronce tablica-rejestracyjna.pl. Gest ręki ambiwalentny bym powiedział, ani grożący, ani przepraszający.

PS. Konkretny masz przester w tej kamerce :D
  • Odpowiedz
@Domciu: Dostałem na święta, na Allegro już za 40 zł można kupić ten model. Mam zamiar kupić lepszą, tak do 200 zł, jak będę miał mniej wydatków.
  • Odpowiedz
@Methelin: Wydaje mi się, że nie widział sygnalizacji. Zobaczył za to kierowcę na prawym pasie, który zatrzymał się przed przejściem (bo miał czerwień). Kierowca pomyślał, że może kierowca tego auta chce przepuścić pieszego i się zatrzymał. Zorientował się, że są światła, że on ma zielone i że jest dzbanem, wystawił rękę w geście przeprosin i pojechał dalej.

Tak czy siak dzban, nie ogarniający tego co się dzieje na drodze.
  • Odpowiedz