Wpis z mikrobloga

Do ignorantów którzy wątpią w przyszłość i sukces #bitcoin #kryptowaluty: oto widoczek z Wenezueli - gwarantowane przez państwo a obecnie bezwartościowe "pieniądze" zalegają w rynsztoku. To może zdarzyć się wszędzie, niecałe sto lat temu działo się w Europie. Prawdziwa wolność finansowa i prawdziwy pieniądz to Bitcoin. #wenezuela
bitcoholic - Do ignorantów którzy wątpią w przyszłość i sukces #bitcoin #kryptowaluty...

źródło: comment_phaDS2SHv0xZ1Caw0f0zJnSf7qwI8KKA.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bitcoholic Czy Ty właśnie porównałeś kraj od dekad komunistyczny i rządzony przez kacyków + duszony sankcjami i żyjący wyłącznie z ropy (bo celowo zrezygnowali z przemyslu na rzecz importu) do kraju w jednym z najsilniejszych gospodarczo regionów?
  • Odpowiedz
@bitcoholic: XDDDDDD typowe myślenie bitcoin maksymalistów, dobieranie sobie błędnych założeń, które pasują do ich ubzduranej tezy.

UWAGA PROSZĘ O SKUPIENIE!

PROBLEMEM NIE JEST WENEZUELSKI PESO CZY TEŻ OGÓLNIE FIAT, ALE LUDZIE KTÓRZY TYM
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kacor87: Apka z kursem BTC a pod spodem reklama usługi operującej na fiat, to jest dobre targetowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kamil-wasniewski: Nie zapominaj, że fiat też może być bezwartościowy, lub być wart 10x mniej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@kamil-wasniewski
Po pierwsze piszesz ze BTC może być wart 0.
Rozumiem że masz na myśli wycenę w USD.
Nie może, bo zawsze będzie ktoś kto trzyma nawet w celach kolekcjonerskich.
Ja tylko nadmieniłem, że niektóre fiaty mogą tracić na wartości co pokazuje historia. 10x nie jest niczym nadzwyczajnym.
Nie pisałem też o inflacji a o sile nabywczej.
  • Odpowiedz
@kamil-wasniewski: Jaki ty ciemny jesteś. Płacisz za produkty fiatem a dlatego że on jest mniej warty, to produkty drożeją, bo są wyrażone w tym fiacie.

Ceny produktow tanieją, bo cały czas poostępuje automatyzacja przemysłowa i wytwarzanie ich staje się tansze. Niew odwrotnie dzbanku. 2,6% inflacji rocznie to nie fikcja
  • Odpowiedz
@bitcoholic: Bitcoin jest skazany na porażkę bo w przypadku masowego zastosowania opłaty za transakcje i ich czasy rosną do absurdalnych poziomów. Słowem - dobre rozwiązanie gdy jest niszowe ale zupełnie nieskalowalne. Ideał do ciągłego tworzenia baniek i ich rozwalania.
  • Odpowiedz