Wpis z mikrobloga

Venomik zaprasza na planszówki, podejście szóste.

Tutaj list aposiadanych gier
Najchętniej zagram w Too many bones
Ale też chętnie w Pandemię, Terraformację Marsa, Tzolkina, Legendary Marvel czy Not Alone. Ewentualnie coś innego z listy, jeśli ktos będzoe chętny.
Wstępny termin to czwartek, godzina 18. Może być u mnie, może być gdzieś w pubie. Niektóre gry jednak są zbyt duże (Gloomhaven) aby je zabierać, innych po prostu nei chcę wynosić, wiec to kwestia tytułu.

Zasady tłumaczę rzecz jasna, jakiś poczęstunek czy zimne napoje też się dla wszystkich znajdą.

Info dla osób, które grały już u mnie wcześniej: przeprowadziłem się, mieszkam juz bliżej Malty
Info dla osób, któe grały już u mnie w Too many bones: tym razem znam całkiem dobrze zasady, nie ta prowizorka co w grudniu ;)

#poznan #planszowkiwpoznaniu #grybezpradu #venomikzapraszanaplanszowki
Wołam spamlistę z poprzedniego wpisu. Jeśli ktos nie wie dlaczego jest wołany - ja też nie mam pojecia ;)

@Taiffun @gorzka @Marpop @Limonene @cebulepotargalwiatr @agdybytak @tVoreQ @monika_90 @mudmen @kwasitkoo @Qraape @RubelTransferowy @alyaoo: @RubelTransferowy: @Intelroman: @gg_jap: @winster: @StefanQ:
  • 16
  • Odpowiedz
@venomik: Brać udział mogą też osoby kompletnie niedoświadczone ze złożonymi planszówkami? Zawsze chciałem spróbować ale nie mam do tego ekipy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Do Too many bones trzeba znać angielski na poziomie pozwalającym rozumieć z grubsza tekst czytany, do Legendary Marvel wystarczy podstawowy angielski.

@Hansek: Nie, podejście drugie do Gloomhaven znudziło mi się po kilkunastu scenariuszach. Jestem wielkim fanem mechanizmów tej gry i ogólnego podejścia, ale wadzi mi dokladnie to samo, co w wielu komputerowych grach rpg: skalowanie wszystkiego.
Uwielbiam w grach rpg czuć moc mojej postaci na każdym kolejnym nowym levelu.
Tutaj -
  • Odpowiedz
@zojmers: No to różnie bywa. W większości gier nie widzę przeszkód. Nie jestem fanem bardzo ciężkich tytułów, planuję uzupełnić kolekcję o kilka lubianych przeze mnie średnio-ciężkich gier, na takie spokojnie możesz wbijać :)
  • Odpowiedz