Aktywne Wpisy
Matis666 +108
olcayn +33
Trzymajcie mnie, bo ja zaraz zdechnę ze śmiechu. Mamy dobrą sytuacje gospodarczą, niskie bezrobocie, wysoką konsumpcje, opanowaną inflacje i stoimy u progu rewolucji technologicznej na miarę nowej rewolucji przemysłowej.
A jakiś pożalsięboże teoretyk codziennie ostrzega, grzmi i wieszczy krach na giełdzie lub długotrwałą bessę, bo tak mu wyszło z korelacji sp500 do miedzi i połowów łososia atlantyckiego pomniejszonych o produkcje soku pomarańczowego XD I jeszcze jak on sam siebie odurza tym szurskim kadzidłem to naprawdę #!$%@? z nim, ale jak się pojawia ktoś nowy na tagu, pyta o to jakie ETF na nasdaq czy sp500 kupić na longterm, a ten mu pisze, żeby "poczekać, aż będzie tanio, bo stoimy u progu końca hossy" to to już jest poziom bycia szkodnikiem na poziomie mickapl, który od 2020 mówi ludziom, żeby nie kupować mieszkań, bo zaraz będzie taniej XD
Już sam nie wiem z czego gnije bardziej: z przemądrzałego buca nierozróżniającego korelacji od przyczynowości i giełdy od gospodarki, z tego, że ten ekspert z bożej łaski na poprzedniej bessie(według własny słów) stracił kasę, na obecnej hossie #!$%@? zarobił i uważa, że jest mądrzejszy od innych, czy w końcu z tego, że pamiętam, że ktoś napisał mu w komentarzu, że jego posty stanowią większość wartości na tym tagu XDD W każdym razie z każdej z tych rzeczy mam większą beke niż nawet z tych szurów od shortsqueeza na jsw.
A jakiś pożalsięboże teoretyk codziennie ostrzega, grzmi i wieszczy krach na giełdzie lub długotrwałą bessę, bo tak mu wyszło z korelacji sp500 do miedzi i połowów łososia atlantyckiego pomniejszonych o produkcje soku pomarańczowego XD I jeszcze jak on sam siebie odurza tym szurskim kadzidłem to naprawdę #!$%@? z nim, ale jak się pojawia ktoś nowy na tagu, pyta o to jakie ETF na nasdaq czy sp500 kupić na longterm, a ten mu pisze, żeby "poczekać, aż będzie tanio, bo stoimy u progu końca hossy" to to już jest poziom bycia szkodnikiem na poziomie mickapl, który od 2020 mówi ludziom, żeby nie kupować mieszkań, bo zaraz będzie taniej XD
Już sam nie wiem z czego gnije bardziej: z przemądrzałego buca nierozróżniającego korelacji od przyczynowości i giełdy od gospodarki, z tego, że ten ekspert z bożej łaski na poprzedniej bessie(według własny słów) stracił kasę, na obecnej hossie #!$%@? zarobił i uważa, że jest mądrzejszy od innych, czy w końcu z tego, że pamiętam, że ktoś napisał mu w komentarzu, że jego posty stanowią większość wartości na tym tagu XDD W każdym razie z każdej z tych rzeczy mam większą beke niż nawet z tych szurów od shortsqueeza na jsw.
Druga sprawa to to, że biorę udział w Turystycznych Mistrzostwach Blogerów (xDDDDDD) organizowanych przez Polską Organizację Turystyczną, gdzie reprezentuje województwo #podkarpackie. Jednym z elementów mistrzostw jest głosowanie i to właśnie o oddanie na mnie głosu Was proszę!
Głosować można na stronie mistrzostw: https://mistrzostwablogerow.polska.travel/
Należy znaleźć nas (Podkarpackie - RoadTripBus, na komputerach 3 rząd, 1 miejsce od lewej), nacisnąć zagłosuj, podać swój e-mail a następnie potwierdzić głos klikając w link, który zostanie na niego przysłany.
Podając e-mail wyrażacie zgodę jedynie na przetwarzanie go w celach konkursowych więc nie będzie przychodził wam później na niego żaden spam. Głosować można raz na 24 godziny (bez sensu!) do końca tego miesiąca. Wiem, że nikt nie jest taki wytrwały, ale jeśli lubicie content, który wrzucam to będę wdzięczny nawet za 1-2 głosy :)
Fajnie byłoby zająć jakieś fajne miejsce, bo wiem że w branży było kilka osób które miało problem z tym, że jest u nas dział kuchnie świata i uważali, że nie możemy określać się blogiem podróżniczym (w zeszłym roku 140 dni w podróży xD). Dobre miejsce = huk pękających sami wiecie czego ( ͡° ͜ʖ ͡°) od Podlasia po Zakopane.
Co do samych proziaków to jest to według mnie danie genialne w swej prostocie. Można je przygotować w 30 minut z czego 20 minut to pieczenie. Stanowią świetny dodatek lub uzupełnienie do innych dań, w wersji cienkiej mogą być podawane jako przystawka, a w wersji nowoczesnej jako element street-foodowych kanapek czy burgerów.
Mam nadzieję, że spróbujecie je zrobić tak licznie jak robiliście Reesesy sprzed 2 tygodni :) Jeśli macie jakieś pytania to piszcie w komentarzach, każdemu postaram się w miarę posiadanej wiedzy pomóc :)
Kiedy zrobicie proziaki z tego przepisu to koniecznie wrzucajcie je na mirko i oznaczajcie mnie oraz tag ;)!
Pozdrawiam i życzę miłego dnia,
MG78
_____________________________________
PS
#kuchniamg78 - jeśli ktoś chce to zapraszam również do śledzenia tagu z przepisami :)
Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania. Jeśli chcesz być dołączony do listy zaplusuj odpowiedni komentarz poniżej.
Jeśli Cię zawołałem, a nie chcesz być wołany zaplusuj inny komentarz.
Czy interesujące byłyby dla Was co jakiś czas również przepisy Kuchni Polskiej?