Wpis z mikrobloga

Wytłumaczcie mi proszę tę grę. Dlaczego mimo ciągłego ulepszania składu (aktualnie OVR 88), wymyślania nowych styli gry (wg futbina), formacji, wytycznych, taktyk, mimo tego wszystkiego jestem ciągle w DIV7, tak samo jak się dostałem pierwszy raz uruchamiając tę grę ze składem OVR 75. I ani nie idę w górę, ani w dół.
Co lepsze - kiedy gram dużo, przegrywam z OVR 82 bez zgrania. Kiedy odłożę grę na tydzień, to po jej uruchomieniu nagle magicznie 5 meczy z rzędu wygrana z OVR 92, a passa kończy się kiedy już mam awansować.
Ja rozumiem, że dorywczym graniem skilla nie poprawię, ale to po prostu traci sens, kiedy cały rozwój drużyny można wsadzić do kosza, bo takie same wyniki miałem wstępnym składem bez zgrania. Ba, nie grając wcześniej w fifę od 2016.

#fut
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adrian1207: fifa jest jak kobieta, jej nie trzeba i nie da rady zrozumiec, ja trzeba kochac miloscia platoniczna, ty bedziesz w nia grac codziennie caly rok a ona cie za to obdaruje conajwyzej wylewem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@adrian1207: znaczenie ma chec gry ktora daje polot i nieprzewidywalnosc, zmeczenie fizyczne ktore sprawia ze wolniej reagujesz, znaczenie ma to czy lubisz swoj team i mu ufasz

Co do teamu to bonucci out, cala pomoc i napad do wywalenia. Formacja tez jest zla, mam nadzieje ze nia nie grasz
  • Odpowiedz
  • 0
@Veyn teraz gram tą formacją, próbowałem już z 5 różnych polecanych w poradnikach i wyniki były tylko gorsze, jaką Ty polecasz? No a skład jest taki, bo nie mam coinsow na nic lepszego. Dzisiaj cudem mi wypadł Quagiarella z paczki, to mi ovr podskoczył. W serie A w ogóle mam wrażenie jest słaby wybór. Polecasz jakieś zmiany w małym budżecie? Tak czy siak, wiem że to słaby poziom, ale cokolwiek wyniki
  • Odpowiedz
@adrian1207: 4231, 442, 41212-2, 4222

Nie znam cen tanich kart, obrone masz spoko ale pomocnicy musza miec pojecie o wszystkim a napastnicy oraz skrzydlowi musza miec tempo, sile i wykonczenie

Dla zarobku zrob sobie sbc pierwsze dwa w kazdej ikonie, karty do nich kupuj tylko na licytacjach na minimalnej z egzotycznych lig
  • Odpowiedz
@husekbwoy: Ooooo, dzięki wielkie za propozycję. Będę dążył do czegoś takiego w takim razie. Na razie jednak brak budżetu, a na meczach zarabia się strasznie powoli. Masz jakąś radę jak zdobyć budżet na kupno takich zawodników? W tej chwili właściwie mój jedyny istotny wpływ coinsów to 35k co tydzień za II rangę w Rivals, tym sposobem ten skład osiągnę za pół roku. :D
  • Odpowiedz
@husekbwoy: Biorąc za przykład te sbc, które podał @Veyn, pierwsze z ikon, to za 11 brązowych rzadkich zawodników, dostanę paczkę iluś srebrnych, właściwie pewnie tyle samo wartych. Jak się na tym mam dorobić? :)
  • Odpowiedz
@adrian1207: kupujesz 11 brazow po 150 monet i masz za to 12 silverow z quicksellem po 250 monet, juz jest profit. Czesc silverow jest droga przez sbc ligowe i nie kosztuja 250 monet a kilka tysiecy, co pare paczek wpada taka gwiazda

Niemniej sbc z przepalanymi rzadkimi silverami sa bardziej spektakularne i moga dac lepszy profit, choc zasada jest ta sama
  • Odpowiedz
@adrian1207: Ewentualnie rób sbc „klasa światowa” w wyzwaniach o ikony, jest dobry drop z paczek, wymaga ono dwóch ifów, ale nie wymaga oceny ogólnej, więc możesz wziąć ify z sbc o nie
  • Odpowiedz