#motoryzacja Witam mirki to że jestem motoryzacyjnym głupim babsztylem to fakt ale może znajduje tu fanów którzy mi pomogą wybrać auto? Potrzebuje czegoś do miasta do 15 tysięcy , czasami żeby wyjechać też nim na autostradę i dał radę wyciągnąć te 140 ( ͡º͜ʖ͡º) #samochody
Hejka! Jak na miasto to najlepiej benzyna, jeżeli masz w planach jazdę powyżej 100km/h to szukaj czegoś co będzie miało chociaż te 100 koni mechanicznych. (⌐͡■͜ʖ͡■) Dodatkowo warto poszukać czegoś z instalacją LPG, taniej sobie pojeździsz! Warto zapytać sprzedającego na ile lat instalacja ma przegląd i kiedy była montowana. I jak to przy benzynowych autach, aby oszczędzić sobie nerwów i nie kupić skarbonki bez
@currywurst nie dało by radę to i to ? Znaczy nie oczekuje w wyglądzie perfekcji może być nawet przerysowane czy lekko wgniecione ważne zeby stan techniczny się zgadzał lub do lekkich poprawek @D3v1l1337 dziękuję za wyczerpująca odpowiedz na pewno zapamiętam :* @GrindujTopy przejrze dziękuję :)
@D3v1l1337: nawet 1.3 dieselek się nadaje, sam takim punciakiem jeździłem z dieslem i to głównie w mieście. wcale nie sprawdza się przy tym silniku zasada, że diesel do miasta się nie nadaje.
@Krotniczka: To tak jak chłopaki piszą: Punto, Bravo, Corolla, może nawet Corsa/Astra. Z najładniejszych to i Mito się znajdzie, bo Alfiarze dbają o auta często.
@D3v1l1337: naprawdę dobry samochód, diesel ekonomiczny i żwawy ale koniecznie wersja 90KM z sześciobiegową skrzynią bo wersja 75KM ma gorszą turbosprężarkę i brakuje mocno 6 biegu w trasie. z problemów jedynie zawór EGR wymaga czyszczenia co jakiś czas jeśli dużo po mieście jeżdżony ale to grosze u mechanika kosztuje. dwumas, wtryski, turbo, elektryka bezproblemowe. silnik 1.9 diesla w nich też był i jest dynamiczniejszy, ale nie wiem jak z trwałością.
@Odczuwam_Dysonans jeździłam golfem 4 rok : 99 raczej małe ale z dużymi też obcowalam , miasta tygodniowo z maks 100 km czasami trafia się trasy po 300 km ale rzadziej, ford fiesta MK7
Witam mirki to że jestem motoryzacyjnym głupim babsztylem to fakt ale może znajduje tu fanów którzy mi pomogą wybrać auto? Potrzebuje czegoś do miasta do 15 tysięcy , czasami żeby wyjechać też nim na autostradę i dał radę wyciągnąć te 140 ( ͡º ͜ʖ͡º) #samochody
Każde do 15 tysięcy.
Pozdrawiam
Dodatkowo warto poszukać czegoś z instalacją LPG, taniej sobie pojeździsz!
Warto zapytać sprzedającego na ile lat instalacja ma przegląd i kiedy była montowana.
I jak to przy benzynowych autach, aby oszczędzić sobie nerwów i nie kupić skarbonki bez
@D3v1l1337 dziękuję za wyczerpująca odpowiedz na pewno zapamiętam :*
@GrindujTopy przejrze dziękuję :)
silnik 1.9 diesla w nich też był i jest dynamiczniejszy, ale nie wiem jak z trwałością.