Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
#motoryzacja
Witam mirki to że jestem motoryzacyjnym głupim babsztylem to fakt ale może znajduje tu fanów którzy mi pomogą wybrać auto? Potrzebuje czegoś do miasta do 15 tysięcy , czasami żeby wyjechać też nim na autostradę i dał radę wyciągnąć te 140 ( ͡º ͜ʖ͡º) #samochody
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Hejka! Jak na miasto to najlepiej benzyna, jeżeli masz w planach jazdę powyżej 100km/h to szukaj czegoś co będzie miało chociaż te 100 koni mechanicznych. ( ͡ ͜ʖ ͡)
Dodatkowo warto poszukać czegoś z instalacją LPG, taniej sobie pojeździsz!
Warto zapytać sprzedającego na ile lat instalacja ma przegląd i kiedy była montowana.
I jak to przy benzynowych autach, aby oszczędzić sobie nerwów i nie kupić skarbonki bez
  • Odpowiedz
  • 1
@currywurst nie dało by radę to i to ? Znaczy nie oczekuje w wyglądzie perfekcji może być nawet przerysowane czy lekko wgniecione ważne zeby stan techniczny się zgadzał lub do lekkich poprawek
@D3v1l1337 dziękuję za wyczerpująca odpowiedz na pewno zapamiętam :*
@GrindujTopy przejrze dziękuję :)
  • Odpowiedz
@D3v1l1337: nawet 1.3 dieselek się nadaje, sam takim punciakiem jeździłem z dieslem i to głównie w mieście. wcale nie sprawdza się przy tym silniku zasada, że diesel do miasta się nie nadaje.
  • Odpowiedz
@D3v1l1337: naprawdę dobry samochód, diesel ekonomiczny i żwawy ale koniecznie wersja 90KM z sześciobiegową skrzynią bo wersja 75KM ma gorszą turbosprężarkę i brakuje mocno 6 biegu w trasie. z problemów jedynie zawór EGR wymaga czyszczenia co jakiś czas jeśli dużo po mieście jeżdżony ale to grosze u mechanika kosztuje. dwumas, wtryski, turbo, elektryka bezproblemowe.
silnik 1.9 diesla w nich też był i jest dynamiczniejszy, ale nie wiem jak z trwałością.
  • Odpowiedz