Wpis z mikrobloga

@Tymi: Ogólnie z progresywnych rzeczy Ayreon to król nad króle.

Symphony X, Threshold, Frost* (album Milliontown polecam), Devin Townsend Project, Magic Pie, The Flower Kings, Pendragon, Opeth, Kaipa, może Anglagard - nie są to rzeczy grające idealnie to co Dream Theater, ale to ogólnie progresywne grupy które bardzo polecam.

Liquid Tension Experiment - projekt muzyków z Dream Theater.

A z polskich: Animations (super podobne do DT), Riverside (najlepszy progresywny polski zespół,
@cfani4k: Spokojniejsze granie niż DT z tego co teraz się zapoznałem na szybko i nie ma zmian rytmu co w Dreamie, ale nie to, że na minus. Zaciekawiło zdecydowanie, bardzo fajne gitarowe granie.

@kontra: Uuu stary, ale poleciałeś! Oczywiście nie chodzi mi o kopie Dreama, ale od nich chciałem się odnieść :) Przypomniał mi się ich świetny koncert w Katowicach i wróciłem do słuchania. Przygotowuje się playliste i będę się
@Tymi: byłem :D Koncert nieco za cichy, ale przynajmniej wszystko było świetnie słychać. I ogólnie było super :) Za rok znowu tam grają z nowym albumym, planujesz iść?
@Tymi: na płycie. Gdzieś w marcu mają grać. Bilety oczywiście odpowiednio drogie, ale jeżeli nowy album będzie dobry, to pewnie też się wybiorę :)
@kontra: Właśnie Spodek to tylko płyta. Mówisz, że trochę za cichy. Ja nie zauważyłem tego, albo mi nie przeszkadzało. Lubię spodek za akustykę właśnie. Dużo lepiej mi się słuchało niż Metalliki na Bemowie. W ogóle wolę mniejsze koncerty w zamkniętym pomieszczeniu, a tam na płycie mimo, że dość późno byłem to było na prawdę luźno jak na taki koncert i zająłem zawodowe miejsce. Tak kameralnie się czułem :)

Wtedy były standardowe