Wpis z mikrobloga

@Hajden1337: nie zamierzam bo mnie to nie bawi. Zastanawiam się tylko dlaczego dalej istnieje cos takiego jak boks, mma czy inne tam walki. Gawiedź ogląda jak dwóch typów się bije, no rozrywka w c--j
  • Odpowiedz
@Hajden1337: Na razie trend jest w drugą stronę , w boksie olimpijskim zlikwidowano kaski, nie wiem czy sami bokserzy byliby za wprowadzeniem kasków, bo boks w kaskach nie będzie się cieszył takim zainteresowaniem jak obecny, zwłaszcza że jest alternatywa w postaci mma czy bare knuckle, widzowie i sponsorzy pójdą w tamtą stronę
  • Odpowiedz
@elemylinkiniebieskie: Nie koniecznie jak by nie patrząc boks jest dyscypliną olimpijską i dużo starszą od mma i prawdziwi fani zawsze zostaną przy boksie a co do walk na gołe pięści to tak jak garnek powiedział we vlogu żaden poważny zawodnik u szczytu swojej kariery z boksu,mma nie będzie się pchał do takiego czegoś bo po pierwsze za duże obrażenie którą wyłączają cię z walk na rok 2 a może na
  • Odpowiedz
@Hajden1337: A kogo interesuje boks olimpijski, wskażesz mi z głowy chociaż dwóch mistrzów z Rio? Fani odchodzą od boksu, UFC już od dawna generuje większe zainteresowanie, zawodnicy przejdą tam gdzie będzie większa kasa, nawet kaski nie wyeliminują ryzyka, a zawsze lepiej ryzykować zdrowie za miliony niż za frytki.
  • Odpowiedz
@Tuchaj: Każdy kto interesuje się boksem i ogląda więcej niż jedna większe walka do roku zna medalistów olimpijskich jak np Yoka,Joyce nie jestem pewien na 100% ale wydaje mi się że dobrzy zawodnicy dostają więcej w boksie niż w mma pamiętam że mamed khalidov w swojej prime mówił że dostał ofertę z ufc za 30k $ za walkę taki szpila który jest już kelnerem dostał za walkę z chisorą ok
  • Odpowiedz
@KtoCoByl: @Hajden1337: zlikwidowano kaski ze wzgledu, ze obrazenia mozgu byly wieksze niz bez kasku, tak na dobra sprawe, to wieksze rekawice i kask sa najbardziej destrukcyjne dla mozgu. w takim mma po kilku ciosach cie odcina i ciosy sie nie kumuluja jak w przypadku boksu, tyle ze latwiej o rozciecia i kontuzje
  • Odpowiedz