Wpis z mikrobloga

Co sądzicie o nowych #iphone z serwisu/mniejszych sklepów? Wiele z nich sprzedaje iphone'y po cenach delikatnie lepszych (2-3 stowki) niż inne większe sklepy. Dajmy na to iphone xr w #telakces kosztuje 3k, a w innych sklepach widocznych np. na ceneo od 3,2k. Co myślicie o tego typu sklepach? Telakces jest w duzych galeriach w #lodz. Koleżanka kupiła od nich X rok temu i nie ma problemów. Niska cena jest tylko z powodu mniejszej marży? Czy te "zapudełkowane, zafoliowane, zaplombowane, z 12 miesięczną gwarancją" iphony mają jakiś haczyk? #apple #telefony #gsm
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Trustm3: W Telakces w Manu kupiłem już kilka iP. Kupowałem i nowe i używane. Najważniejsze podsumowanie. Raz trafiłem na model z fabryczna wada, na dodatek wersja z Anglii. I co? I iDream dał mi nowego w trzy dni. Ja polecam. Różnica dla firm, ze daja tylko fakturę marże. Dla mnie różnica 200-300 zł przy 2300 jak kupowałem jest całkiem zasadna. Raz jeszcze zostawiłem stary tel w rozliczeniu.
  • Odpowiedz
@michalec: iDream dał Ci nowy tel, mimo że stary kupiłeś w innym sklepie? Rozumiem, że nie ważne gdzie kupisz - jeśli jest na gwarancji możesz go pokazać w oryginalnym sklepie (wyłączając pośrednika, od którego kupowałeś)? Byłoby to swego rodzaju atutem przemawiającym za kupnem w tych małych sklepikach.
  • Odpowiedz
@Trustm3: Dokładnie. Kupiłem nowego, którego ktoś z Anglii przywiózł. Gwarancja Apple jest międzynarodowa a iDream ma oficjalny serwis. Zero problemów miałem. Telakces sam mnie skierował do nich, bo było szybciej niż oni by to ogarniali, bo tez by musieli wysłać.
  • Odpowiedz
@Trustm3: Ja kupiłem ponad rok temu w Galerii Łódzkiej i do tej pory nic się nie dzieje. Miałem słuchawki i to było pierwsze uruchomienie telefonu (od pierwszego zalogowania w icloud przez kolejne 12 miesięcy masz gwarancje producenta) :)
Jak oglądałem telefon to przyszedł ktoś, kto świeżo podpisał umowę z jakimś operatorem i od razu odsprzedawał telefon w telakces. Był to jakiś android, ale podejrzewam ze w ten sposób nabywają urządzenia.
  • Odpowiedz