Aktywne Wpisy
pearl_jamik +80
"Dziecko w aucie".
Nic mnie tak nie trigeruje, jak kiedy widzę to w tylnej szybie jakiegoś auta.
A CO MNIE TO KURVVA OBCHODZI, że dziecko w aucie? Nienawidzę ludzi, którzy tak robią. To co kurva - jak nie ma dziecka w aucie, to znaczy że mogę Ci #!$%@?ć w tyłek? Fuckkk logic.
#zalesie #polskiedrogi #motoryzacja #rodzice #dzieci
Nic mnie tak nie trigeruje, jak kiedy widzę to w tylnej szybie jakiegoś auta.
A CO MNIE TO KURVVA OBCHODZI, że dziecko w aucie? Nienawidzę ludzi, którzy tak robią. To co kurva - jak nie ma dziecka w aucie, to znaczy że mogę Ci #!$%@?ć w tyłek? Fuckkk logic.
#zalesie #polskiedrogi #motoryzacja #rodzice #dzieci
źródło: 21
Pobierz"DZIECKO W AUCIE", wkurwia Cię to?
- tak 46.5% (786)
- nie 53.5% (903)
Niestety potwierdza się to, co niedawno tutaj pisałem. Polska to kraj wybitnie postfeudalny. Nikt tutaj nie chce rozwijać przedsiębiorstw, nowoczesnych technologii. Nie opłaca się też giełda, o czym zaraz napiszę.
Ledwo rok Filipiak nie żyje, a rodzinka już planuje sprzedać Comarch. Po co rozwijać największą czysto polską firmę IT, lepiej pchnąć w obce łapska żydowskiemu funduszowi, a samemu nakupować ziemi i zalać betonem. Jak była właścicielka Solarisa sprzedawała największego polskiego producenta autobusów
Ledwo rok Filipiak nie żyje, a rodzinka już planuje sprzedać Comarch. Po co rozwijać największą czysto polską firmę IT, lepiej pchnąć w obce łapska żydowskiemu funduszowi, a samemu nakupować ziemi i zalać betonem. Jak była właścicielka Solarisa sprzedawała największego polskiego producenta autobusów

Na desktopie piszę tak i mi działa (inb4 stdio.h w C++, nie ma to znaczenia dla przykładu)
#includetemplatevoid handler(void)
{
printf("handler %d\n", p);
}
void call(void (*f)(void)){
f();
}
int main(){
call(handler<8>);
return 0;
}
Na ESP32 w Arduino (inb4 pisanie w arduino - projekt już w tym jest napisany, nie zależy to ode mnie) dostaję
error: no matches converting function 'ButtonInterruptHandler' to type 'void (*)()'attachInterrupt(pin, ButtonInterruptHandler, FALLING);
note: candidate is: template void ButtonInterruptHandler()void ButtonInterruptHandler(void)
Może jest jakiś lepszy sposób? Muszę wiedzieć z którego pinu idzie przerwanie.
edit: a źle spojrzałem xD
-std=c++11mu brakuje). na moje oko powinno działać, ale jak chcesz handler a nie doktoryzować się czemu nie robi, to może po prostu:void handler8() {handler<8>();
}
itp. dla poszczególnych pinów. jak ich masz
@wsciekly_buddysta: generalnie tego właśnie chciałem uniknąć
Makr nie znoszę, ale wygląda to sensownie
Arduino due wywołuje gcc, to znaczy projekt jest kompilowany jak projekt w C (99?). (Due ma cortexa m3). Podejrzewam więc, że esp32 na arduino ide śmiga w C. Ale to tylko takie moje nocne widzimisię.
Zresztą to jest problem, o którym powiedział @MamCieNaHita Jak podam stałą, to się kompiluje i działa :<