Aktywne Wpisy

InnyWymiar90 +33
Na nocnej nikt nie zauważy
Dobranoc
Dobranoc
źródło: temp_file9044929437219359431
Pobierz
Grajox3 0
Jakie gry do przejścia polecilibyście na PC?
Najbardziej zależałoby na czymś z wciągającą fabułą i dobrą grafiką
#gry #grykomputerowe #pcmasterrace #grybezpradu
Najbardziej zależałoby na czymś z wciągającą fabułą i dobrą grafiką
#gry #grykomputerowe #pcmasterrace #grybezpradu

Styropian 2x tańszy plus możliwość samodzielnego montażu, piana jednak zaizoluje wszytko na mur beton, unika się mostków cieplnych. A dom w założeniu ma dziś może nie tyle co pasywny, ale dość energooszczędny
#budujzwykopem
A przy pianie to sprawa jasna. Jednolita powierzchnia i nic się nie przedostanie.
Teraz izolacje, a projekt jeszcze w fazie rysowania jest
mam elektryka w rodzinie, człowieka od wentylacji, teść też trochę ogólnobudowlanki ogarnia więc stąd te dylematy mimo, że nawet łopata nie została jeszcze pod ławy wbita ;)
Zadam pytanie może mądre może głupie, ale co mi tam :)
Jak mamy powiedzmy dwie warstwy styropianu, każdy ma 10 cm i każdy lambdę 0,030 to pomimo dwóch warstw lambda jest nadal 0,030? :)
albo bardziej kompleksowo http://www.is.pw.edu.pl/~michal_strzeszewski/ioiw/12831GruntNP.pdf
jako 1 : chudziak
jako 2 : styropian
jako 3 : kolejny styropian
jako 4
Bo jeśli rzeczywście różnica w kosztach grzania będzie kilkanaście/dziesiat złotych w skali roku to bez sensu się pakować w może i lepsze rozwiązania w postaci tej piany czy okien z trzema szybami
A po roku zobaczę ile kWh wyszło i wsadzę parę paneli na dach
Tak w ogole ogarniety projektant rozwiaze Twoje watpliwosci przy jednej kawie, pokazujac Ci dobry kompromis miedzy jakoscia a
Wiesz, jakby u mnie był gaz z sieci to prosta sprawa, ale tak to muszę kombinować.
Tak jak wspomniałem wyżej, mam znajomych od prądu i wentylacji/klimy także zrobią mi instalację w cenie materiałów plus skrzynkę wódki ;) stąd mój pomysł z takim