Aktywne Wpisy

vesper_ +426
W tv zaczęli puszczać reklamy funduszu hipotecznego Familia, który oferuje dożywotnią rentę w zamian za przejęcie twojego mieszkania. Z ciekawości zadzwoniłem i podałem się za 65-latka, który posiada mieszkanie w stolicy województwa o wartości na dzień dzisiejszy 500k. Działa to tak, że przepisuję mieszkanie na własność funduszu (od razu) a w zamian dostaję prawo do mieszkania w nim do śmierci plus comiesięczną wypłatę "renty". Zgadnijcie jaką dożywotnią rentę wyliczyła mi pani po

strfkr +92
Ale tam jest burdel na Bałkanach, przecież to komicznie wygląda, tyle krajów na takim małym obszarze, każdy po max parę milionów obywateli. Mogliby się jakoś dogadać i zrobić jedno porządne państwo, tylko na dobre by im to wyszło. Przecież to i tak wszystko jedno i to samo, czy ktoś w ogóle potrafi odróżnić taki chorwacki od serbskiego? Już chyba większe różnice są między Ślązakami i Kaszubami
#geografia #europa #geopolityka
#geografia #europa #geopolityka

Jako że niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem swojej pierwszej szosy to zwracam się do was prośba o poradę bo przyznam w tych kwestiach jestem kompletnie zielony. Rower kupiłem używany i nie jestem pewien jaki to typ zapięcia. Jest ktoś w stanie na podstawie zdjęcia powiedzieć co to jest i czy jeździć na tych pedałach czy zmienić na jakieś inne, jeżeli tak to na jakie? Dodam tylko że rowerem dojeżdżam głównie do pracy około 10km, ale planuje też dłuższe trasy bo w końcu trzeba ta pierwszą setkę zrobić. Z góry dziękuję za pomoc #szosa #rower
Komentarz usunięty przez autora
Swoją drogą 300m to daleko jak po bułki. Nie lepiej podjechać?
@ciastko_do_kawy ludzie sobie jakoś radzą xD