Wpis z mikrobloga

Proszę niech mi ktoś wytłumaczy czemu studenci chcą pracować jako bioroboty?
do tego nie trzeba studiów, nawet znajomości i kontaktów nie złapią w takiej pracy
doświadczenia też nie zdobędą
dla pieniędzy też tego nie robią bo w Polsce w dwa miesiące mieszkając w akademiku pracując w biurze z klimatyzacją podobnie zarobią jak tu mieszkając w lesie, z tego co wiem można w akademiku cały rok mieszkać.

Raz tłumaczyłem dziewczynie z UJ jak taśmę na karton zakładać aby się nie rozleciał, serio ona chce się takich rzeczy uczyć studiując w Krakowie? Ale fakt dwa razy nie trzeba jej było powtarzać, szybko ogarniała, miałem też dwóch inżynierów po #programowanie chyba z politechniki częstochowskiej, serio kończyłeś studia informatyczne aby kartony układać na palecie? LOL z polskiego systemu edukacji, tutaj by Cię w miesiąc przeszkolili do tej samej pracy nawet jak byś miał 15 lat i mówił tylko po rosyjsku
taguję #holandia i #studia tutaj to zjawisko występuje w miesiącach letnich
a może to ja czegoś nie rozumiem, w sumie to prosty chłop jestem, miałem nawet dziadka cieślę ale warsztat z bankrutował to wyjechałem w świat
#zalesie
  • 29
@sweet_dream99: tu nie ma nic do ilości, niech idą Ci których na to stać, niech wprowadzą symboliczną opłatę 10000zł / rok, aby studiować trzeba mieć ok 20000 zł rocznie, gdy zmieni się ta kwota do 30000zł to prawie nikt nie ucierpi na tym a wielu naiwnych na darmowe studia zajmie się tym czym powinni się zająć czyli założeniem rodziny
@lol3pdg: miejsce czego? Na studiach miejsc jest masa, zazwyczaj wolne listy zostają i robią trzynabory, w pracy na biorobota, podobnie czasami szparagi zostają w polu bo nie ma kto zbierać.

Brakuje tylko mieszkań w centrum :)
@lol3pdg: 10 osób na jedno miejsce? to nie mogą sprawdzić jakie były wyniki w zeszłym roku i zmierzyć siły na zamiary? aplikować tam gdzie się powinni dostać i drugi kierunek tam gdzie się dostaną na pewno ew iść do pracy na rok i aplikować po roku ponownie

Zgadnij co robię jak przyjdę na rozmowę rekrutacyjną gdzie hry nagonią 20 osób na jedną godzinę gdy są otwarte cztery stanowiska? wychodzę bo szkoda
@jaktrwogatonawykop:

10 osób na jedno miejsce? to nie mogą sprawdzić jakie były wyniki w zeszłym roku i zmierzyć siły na zamiary? aplikować tam gdzie się powinni dostać i drugi kierunek tam gdzie się dostaną na pewno ew iść do pracy na rok i aplikować po roku ponownie

Czy ty masz ludzi za idiotów? Z bardzo dobrymi wynikami ludzie się nie dostają.

14 chętnych na jedno miejsce, dobre :D

? na miejsce
@lol3pdg: ojej sprawdziłem ten UWR odnotowali 26878 zgłoszeń (zakładam że jedno zgłoszenie - jedna osoba) a wszystkich studentów mają podobną ilość, czyli 4 osoby z 5 są debilami że tam aplikują

pod względem liczby kandydatów na jedno miejsce chemia i toksykologia sądowa (20,2) ,
najwięcej kandydatów zarejestrowało się na psychologię (2039, limit 110)

Psychologia i wszystko jasne, po co rankingi jak wystarczy jak moja babcia się pomodli aby mnie przyjęli to