Wpis z mikrobloga

• 1
@Sheta bo to jest post komuna. Tak jak wielkie zdziwienie Januszy że dzieciaki w dzisiejszych czasach, oczekują czegoś więcej niż micha i miejsce do spania.

I nie dogadasz sie z takim człowiekiem bo on żyje przeszłością. A już najgorsi są Ci którzy bardzo chcą żeby historia się powtórzyła. Jestem raczej kulturalnym człowiekiem ale z 'Stare baby j---c prądem' zgadzam się w 100%.

EDIT. Stare baby i januszy j---c prądem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Credek: to co, mają wyrzucić swoje życie i żyć twoim? Przecie różnice pokoleniowe były zawsze i zawsze będą. Każde pokolenie ma inne doświadczenia. Równie dobrze pokolenie, które przeżyło komunizm może śmiało stwierdzić, że "milenialsów j---c prądem". Tylko, że tego nie robią bo mają rigcz.
  • Odpowiedz
  • 0
@kodishu ale problemem nie jest ze Ci ludzie mają taki światopogląd i w zgodzie z nim żyją.

Problemem jest to że nie chcą zrozumieć i zaakceptować współczesnego świata, jednocześnie wciskajac swój sposób na życie. Tylko że ten ich sposob na życie już nie działa w dzisiejszych czasach i zazwyczaj krzywdza osoby młode.

Równie dobrze pokolenie, które przeżyło komunizm może śmiało stwierdzić, że "milenialsów j---c prądem". Tylko, że tego nie robią bo
  • Odpowiedz
  • 0
@kodishu I żeby nie było że wrzucam wszystkich do jednogo wora bo jednak istnieją starsi ludzie którzy starają się iść z duchem czasu.

Praktycznie moja cała rodzina to właśnie typy takich Januszy. Całe życie słyszałem p---------e typu: 'Pokorne ciele dwie matki ssie' ; 'Bądź mądrzejszy, odpusc' ; 'A zostaw, masz robotę to się jej trzymaj'

Wyjechałem za granicę i widzę że ludzia z takim podejściem to tylko w ryj pluja...
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Zarzadca: ja jebe, mnie strasznie w-----a marnowanie jedzenia, ale żeby całować chleb i tłumaczyć to szacunkiem do jedzenia to trzeba mieć na bani xD
  • Odpowiedz
Dzisiaj wydaje się to śmieszne, jako relikt dawnych czasów, chociaż nie widzę, w tym nic złego. wątpię, żeby Pan z posta podniósł i pocałował banana, który mu upadł ;)

@CitizenErased: aż mnie to dziwi, że nikt nie zwrócił uwagi, ale całowanie banana miałoby średni sens bo banana i tak obiera się przed zjedzeniem. Chleba z podłogi bym nie zjadł, szczególnie jak spadł w jakimś sklepie czy coś, w domu to
  • Odpowiedz
@RozowaZielonka: w marnowaniu jedzenia nie chodzi o samo jedzenie ani nawet o pieniądze, a o zasoby potrzebne do wyprodukowania go i wpływ tej produkcji na planetę. Ten chleb który kupisz w sklepie i potem wyrzucisz ktoś musiał do sklepu przetransportować (spaliny, ropa), wcześniej zagnieść ciasto i upiec (energia), wcześniej przetransportować składniki do piekarni (spaliny, ropa), a jeszcze wcześniej wyhodować ziarno (woda, spaliny, ropa, nawozy, energia). Dorzuć do tego plastikowe opakowanie
  • Odpowiedz
  • 0
@nacpanazielonka dokładnie, upadło na podłogę to raczej się tym karmić nie będziemy, ale nie wyrzuć tylko zostawić, można tym np. jakieś zwierzęta nakarmić. Bardzo dużo ludzi się zgłasza po takie rzeczy do sklepów żeby później np trzode chlewna tym wykarmic. Sytuacja czysty profit - profit.
  • Odpowiedz
@Zarzadca: może w Polsce była kiedyś taka tradycja, (ludzie byli zabobonni, nie znali też bakterii, zarazków, pierwotniaków) ale to nie tyczyło wyrobów chlebopodobnych? ( ͡° ͜ʖ ͡°) chyba wyszedłeś na kosmitę
  • Odpowiedz
@Zarzadca: Ludzie piszą, że to z szacunku do jedzenia. U nich może tak, nie u każdego. U mnie dziadkowie całują bo to według nich "ciałko jezuska". ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz