Aktywne Wpisy
Villeman +53
Kitka wróciła z podwórza przedwczoraj wlokąc się praktycznie na tylnych łapach. Myślę sobię - przetrącony kręgosłup. W domu jednak widzę, że daje rade z biedą chodzić, jednak ogon jak martwy, ani rusz. Coś z nim nie tak? Może coś innego? Późna pora, brak otwartego gabinetu weterynarza, nic nie zrobię. Staram się pomóc jak tylko się da, widzę że cierpi, na noc ustawiam budzik co dwie godziny, aby sprawdzić, czy jest okej i
byferdo +159
#urojeniaprawakoidalne #bekazkatoli #bekazprawakow #bekaznarodowcow
@CitizenErased: XXI w. Nadal istnieją ludzie, którzy nie widzą o bakteriach.
I taka jest geneza nie marnowania jedzenia.
@kodishu: O to, to! Te gesty w stronę chleba to zaszłości z czasów wojny. Dopiero na Vipoku spotkałem się z innymi teoriami.
@RozowaZielonka: no niekoniecznie jest to śmieszne. Np. w marnowaniu mięsa imho nie ma nic śmiesznego, co z tego, że 'wróci do obiegu' skoro zwierzęta giną w takim razie niepotrzebnie?
W sumie w swoim życiu stosuję podobne praktyki. Jednak nie z tego względu, że jest to dla mnie świętość, ale po prostu głupio mi jest kupić tonę jedzenia a potem sporo tego wyrzucić do śmieci. Zwierzęta były specjalnie hodowane i zabijane, żebym miał to jedzenie, praca ludzkich rąk była użyta, żebym mógł
@koniu9191: nic nie stoi na przeszkodzie żebyś sobie taki sam zrobił. Nie musisz czekać na babcię
Większym rakiem są dewotki które nigdy nie wrzucają chleba do śmieci jak cywilizowany człowiek tylko wywieszają na kontenerach xD że niby żule się pokuszą o czerstwy/spleśniały kawałek mąki kiedy jest dużo tańszego i lepszego żarcia xDDDD BO