Wpis z mikrobloga

Zamówiłem sobie paczkę do Polski i dałem adres do rodziców, w domu nikogu nie było i kurier rzucił przesyłkę na trawę przez bramę. Problem w tym, że jedno z przęseł płotu było zdjęte więc w sumie kazdy mógł wejść i sobie to wziąć. Dzwonić na infolinię i mówić, że status przesyłki dostarczona a nigdzie jej nie ma?( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki ##!$%@? i trochę taka moja mała #afera
  • 11
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MichaelAngeloo: Zależy. Ja bym się w sumie cieszył że nie muszę dymać 50km do jakiegoś magazynu na zadupiu jak nikogo w domu nie było a powinien być do odbioru paczki. Martwiłbym się jakby paczki nie było a miała status dostarczonej, wtedy inba uzasadniona.
Zamówiłem sobie paczkę do Polski i dałem adres do rodziców, w domu nikogu nie było i kurier rzucił przesyłkę na trawę przez bramę. Problem w tym, że jedno z przęseł płotu było zdjęte więc w sumie kazdy mógł wejść i sobie to wziąć. Dzwonić na infolinię i mówić, że status przesyłki dostarczona a nigdzie jej nie ma?( ͡° ͜ʖ ͡°)

@MichaelAngeloo: dzwoń mirku, załatw sobie proces o
@MarianoaItaliano co w przypadku jeśli byłaby to paczka za kilka tysięcy złotych? Jak kurier jest człowiekiem to najpierw dzwoni i pyta czy jesteś w domu, następnie umawiacie dogodny Wam obu termin odbioru przesyłki, serio, jeśli to nie zadupie w Polsce Z to kurierzy często kręcą się w okolicy większość dnia i nie jest problemem odebrać paczkę później na mieście w określonym miejscu.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pacmanek: Zależy od ciebie. Ja bym Małysza nie kręcił bo jak zamawiam coś do domu to raczej powinienem czekać o ustalonych godzinach. Inna sprawa to zależy o jaką paczkę chodzi. Sprzęt za kilka tysięcy powinienem sprawdzić w obecności kuriera więc siłą rzeczy powinienem czekać na niego w domu ale jakaś książka czy badziewie z Ali może sobie wrzucać za płot.
@MarianoaItaliano wiesz, nie jest też tak łatwo czekać na kuriera, bo oni naprawdę jeżdżą jak chcą. Miałem sytuację, że otrzymałem maila z DPD, że kurier będzie u mnie między 15 a 17, a tymczasem dzwonił o godzinie 12 czy jestem w domu xD dlatego właśnie udało się bez problemu umówić na odbiór po godzinie 14 dwie ulice dalej ( ͡º ͜ʖ͡º)